Osvojite stipendiju Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju

Foto: Poslovni savjetnik

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) raspisala je Natječaj za dodjelu stipendija za upise u 2013./2014. akademsku godinu. Fond stipendija iznosi više od 2,5 milijuna kuna. Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

Stipendije su nepovratna novčana sredstva iskoristiva za upis na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju za stručne preddiplomske studije: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik, Zagreb). Stipendija se odobrava za sve četiri akademske godine, a pokriva od 10 do 50% troškova školarine. Kriteriji za odabir su: dosadašnja akademska postignuća, financijske potrebe i motivacija za studiranje na RIT/ACMT-u.

Za prijavu na Natječaj potrebno je; ispuniti neobvezujući obrazac za prijavu koji se nalazi na sljedećem linku: www.acmt.hr/application, dostaviti prijepis ocjena iz srednje škole, napisati i dostaviti motivacijski esej na engleskom jeziku, pristupiti motivacijskom razgovoru na engleskom jeziku. Kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu ustanovu,  osim navedenog, trebaju dostaviti i prijepis ocjena s druge visokoobrazovne ustanove.

Prijave se zaprimaju do 15. veljače, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2013. Kandidati koji se prijave do 15. veljače imaju prednost prilikom razmatranja za dodjelu stipendija. Kandidati čije prijave zaprimimo nakon 15. veljače, bit će razmotreni u slučaju da sva financijska sredstva još uvijek nisu dodijeljena.

Don Hudspeth, dekan i predsjednik RIT/ACMT-a, istaknuo je: Kako bismo studentima olakšali financiranje studija, već dugi niz godina izdvajamo značajna novčana sredstva koja dodjeljujemo u obliku stipendija. Više od 50% brucoša ostvarilo je pravo na stipendiju za upis u 2012./2013. akademsku godinu. To znači da svaki drugi student upisuje Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju uz financijsku potporu. (PS/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox