Osvrt na globalne ciljeve i napredak na području održivosti okoliša

Ove godine Lenovo je obilježio Dan planete Zemlje pružajući osvrt o svom kontinuiranom napretku u ispunjavanju obećanja vezanih uz održivost okoliša i ciljeva koje je postavio za budućnost.


Nakon što je ispunio i premašio ciljeve smanjenja emisije stakleničkih plinova za razdoblje od 2010. do 2020. godine, Lenovo se pridružio inicijativi Science Based Targets i postavio ambiciozne ciljeve za sljedećih deset godina vezanih uz smanjenje emisije stakleničkih plinova u sklopu svog poslovanja i lanca vrijednosti. Novi ciljevi tvrtke ocrtavaju planove za smanjenje emisija stakleničkih plinova do 2030. godine smanjivanjem opsega emisije 1 i 2 za pola. Zahvaljujući ciljevima temeljenim na znanosti, napori tvrtke Lenovo zasigurno će doprinijeti cilju Ujedinjenih naroda u ograničavanju globalnog zagrijavanja na 1,5 Celzijevih stupnjeva.

Imamo odgovornost prema našim dionicima kada je u pitanju ostvarivanje napretka na području naše predanosti vezanoj uz klimatske promjene, pozitivan društveni utjecaj u zajednicama u kojima poslujemo te budemo uzoran korporativni građanin kroz svoje etično ponašanje, rekao je Rob Taylor, direktor tvrtke Lenovo za Environmental Affairs te Compliance. Lenovo ostaje usredotočen na izgradnju svjetlije budućnosti kroz proizvode, rješenja i usluge koje nudi i svoju predanost pružanju snažnih praksi na području zaštite okoliša, društvenih politika i upravljanja (ESG).

Kao tvrtka su kojoj je zaposleno 63.000 zaposlenika diljem svijeta, Lenovo ESG programi imali su dalekosežni utjecaj kroz nekoliko područja njenog poslovanja, uključujući:

  • Korištenje 8 milijuna kg reciklirane plastike u 66 različitih linija proizvoda, godišnje
  • Eliminiranje preko 3.100 tona otpada inkorporacijom kompostabilne šećerne trske i bambusa od 2008. godine
  • Smanjivanje potrošnje ambalaže za 560 tona samo u fiskalnoj 2019./2020.
  • Priključivanje UN-ovoj CEO Water Mandate u cilju unapređenja upravljanja vodama i smanjenja vodenog stresa do 2050. godine
  • Zaključenje solarnih projekata u objektima tvrtke Lenovo na lokacijama u Morrisville i Whitsett, NC, USA te u Hefei i Wuhanu, 2020 godine

„U tvrtki Lenovo nastavit ćemo tražiti mogućnosti za korištenjem pametnije tehnologije u cilju poticanja poboljšanja na području okoliša u sklopu i izvan našeg poslovanja te unaprijedimo pozitivan globalni utjecaj,“ rekla je Mary Jacques, direktorica tvrtke Lenovo za Global Environmental Affairs  te članica Senior Engineer zaposlenika.

Više o inicijativama tvrtke Lenovo vezanim uz održivost pročitajte u najnovijem ESG izvještaju, uključujući  ciljeve smanjenja stakleničkih plinova do 2030. godine u skladu s inicijativom Science Based Targets. PS/SM

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox