Otkazi za više od 3.000 radnika Brodosplita

U otkaznom će roku, bez odlaska na burzu rada, najmanje 1.500 radnika biti zaposleno na neodređeno vrijeme i 500 na određeno vrijeme u tvrtkama poslodavca

Više od 3.000 radnika Brodosplita dobilo je otkaze ugovora o radu, izvijestili su iz Brodosplita, ali u procesu restruktuiranja ukupno će se zaposliti 2.000 do 2.500 radnika, uz tendenciju porasta ”, navodi se u priopćenju Brodosplita.

Iz splitskog škvera podsjećaju da su obavijesti o odluci o otkazu ugovora o radu uručene temeljem potpisanog dodatka kolektivnom ugovoru i programa zbrinjavanja radnika, koji je odobrio Hrvatski zavod za zapošljavanje, te da je u cilju restrukturiranja, Uprava Brodosplita donijela odluke o nužnosti optimiranja broja radnika.

“Mjera smanjivanja broja radnika Uprava je morala odmah provesti, te strukturu i broj zaposlenih prilagoditi stvarnim potrebama. To je posljedica dosadašnjeg neodgovarajućeg upravljanja, loših poslovnih politika, neprovođenje mjera restrukturiranja kad su one trebale biti provedene, i dugogodišnjeg akumuliranja gubitaka, što je sve dovelo Brodosplit na rub likvidacije”, navodi se u priopćenju. (PS/L.P.)

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/otkazi-za-vise-od-3-000-radnika-brodosp...

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox