Otkriven još jedan lanac domaće prostitucije

Policija je uhitila sedmoricu muškaraca koji su u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj od početka godine podvodili devet djevojaka i u najmanje 64 slučaja organizirali pružanje seksualnih usluga na čemu su zaradili oko 200.000 kuna. Pala kupovna moć građana, no za neke se stvari uvijek nađe potrebna kuna ili euro.

Organizatora se tereti da je da je s devet djevojaka, među kojima su dvije srpske državljanke dogovorio da će muškarcima za trećinu zarade pružati seksualne usluge na području Zagreba i cijele Hrvatske, izvijestila je danas zagrebačka policija. Kontakti s klijentima ostvarivani su putem internetskih stranica, nakon čega je organizator na mobitel primao njihove pozive te s njima dogovarao mjesto, vrijeme, trajanje, cijenu usluge i ime ženske osobe. On je također organizirao pružanje seksualnih usluga u dogovoru sa suosumnjičenim 26-godišnjakom, 27-godišnjakom i 49-godišnjaka koji su za to primili novčanu naknadu.

Nakon dogovora s klijentima 40-godišnjak je djevojkama organizirao prijevoz do mjesta sastanka. Pritom im je nabavljao avionske karte, vozio ih svojim prijevozom na dogovoreno mjesto, ali je i njihov prijevoz dogovarao s trojicom vozača u dobi od 30, 53 i 24 godine koje policija također tereti za podvođenje. Od zarađenog novca više od dvije trećine pripalo je 40-godišnjem organizatoru. Višemjesečni rad počeo je u suradnji sa zadarskom policijom, a zagrebačka policija surađivala je i s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije, Ravnateljstvom policije i zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom.

Nisu povezani s Nebojšom Perunovićem

Sedmoricu muškaraca policija je kazneno prijavila zbog podvođenja te ih je privela na zagrebački Županijski sud. Njihovo uhićenje, kako se doznaje, nije povezano s razbijanjem lanca elitne prostitucije koji je navodno organizirao Nebojša Perunović, poznati športski fizioterapeut. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox