Otok Rab ostvario dva milijuna noćenja turista

Otok je i ove sezone jedna od najdražih destinacija za turiste pa je tako do 3. rujna ostvareno dva milijuna noćenja, dan ranije nego prošle godine.


U prvih devet mjeseci najviše noćenja ostvareno je u objektima u domaćinstvu, njih ukupno 1.127 milijuna, što je više od polovice cjelokupnog broja noćenja. Slijede kampovi s više od 382 tisuća  ostvarenih noćenja, hoteli s gotovo  309 tisuća, dok su preostala noćenja ostvarena te u ostalim vrstama smještajnih objekata.

Top pet nacija koje su ljetovale na otoku Rabu do postizanja dvomilijuntog noćenja u 2018. godini su: Nijemci s više od 755 tisuća noćenja, Austrijanci s gotovo 217 tisuća noćenja, Hrvati sa 190 tisuća noćenja, Slovenci s gotovo 160 tisuća noćenja te Mađari sa 157 tisuća noćenja.

Što se tiče dolazaka na otok Rab u prvih devet mjeseci Nijemci i dalje drže prvo mjesto s gotovo 82 tisuće dolazaka, slijede ih Austrijanci s više od 33 tisuće dolazaka, treće mjesto zauzimaju Mađari s gotovo 27 tisuća dolazaka, a slijede ih Talijani i Slovenci s više od 21 tisuća dolazaka.

Ovogodišnji turistički rezultati na otoku Rabu na razini su prošlogodišnjih rekorda. Od 1. siječnja do 3. rujna ostvareno je više od 2 milijuna noćenja (2.012.698) uz porast od 0,5% u odnosu na prošlu godinu. Turisti su se ove godine prosječno na Rabu odmarali osam dana odnosno jedan dan duže nego lani. To je jedan od najvažnijih turističkih pokazatelja koji potvrđuje rast interesa za Rabom kao atraktivnom destinacijom. 

Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba, kazao je kako, s obzirom na to da se uspjela zadržati razina rekordne 2017. godine, ovakvi statistički podaci posebno ohrabruju.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox