Otvaranje zatvorenih dijelova kafića

Od danas se otvaraju zatvoreni dijelovi kafića, Hrvatska i dalje ima kvalitetnu epidemiološku situaciju


Nacionalni stožer civilne zaštite odlučio je, zahvaljujući i dalje kvalitetnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, od danas omogućiti rad i u zatvorenim dijelovima kafića, sa detaljno propisanim epidemiološkim mjerama kojih će se ugostitelji treba pridržavati.
Davor Božinović, potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i ravnatelj Nacionalnog stožera civilne zaštite objasnio je da su interijeri kafića bili zatvoreni pored ostalog i zbog velikog broja turista i velikog broja ljudi koji su bili angažirani u sezoni na nadzoru mjera. No, kako je istaknuo, istek sezone, stanje procijepljenosti i drugi parametri otvorili su mogućnost da se kafićima dopusti i rad unutra.
Hrvatska i dalje ima relativno kvalitetnu epidemiološku situaciju, prošlog tjedna je obalni dio Hrvatske na karti ECDC-a zadržao narančasti status, čime je Hrvatska i dalje najsigurnija turistička zemlja na Mediteranu. Prema njemačkom Robert Koch institutu i dalje niti jedna hrvatska županija nije na popisu rizičnih područja.
Među najsigurnijim županijama i dalje su Istarska županija sa incidencijom od 43 novo oboljelih na 100.000 stanovnika te Primorsko-goranska sa incidencijom od 63 novo oboljelih na 100.000 stanovnika, što obje županije svrstava ”u zeleno” prema ECDC kriterijima. PS/SM

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox