Otvoren Deloitte natječaj 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe

Deloitte je objavio otvaranje postupka prijave za uvrštenje u rang-ljestvicu pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi.


Natječaj, koji Deloitte provodi 22. godinu, obuhvaća najbrže rastuće tehnološke tvrtke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Češke Republike, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Mađarske, Moldove, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Nakon godinu dana nesigurnosti, želim pohvaliti naše lokalne tvrtke zbog toga što su i dalje ostali predani i odlučni predvodnici i inovatori. Jako smo uzbuđeni zbog toga što opet možemo nagraditi društva koja su dokazala snažno vodstvo, talent za prodaju, poduzetnički duh i neprekidnu želju za uspjehom. I ove godine očekujemo prijave i dobre plasmane naših najkvalitetnijih tehnoloških tvrtki, kao i probitak i pojavu nekih novih mladih snaga. - Zlatko Bazianec, partner u Odjelu poslovnog savjetovanja i rukovoditelj hrvatskog ureda.

Više o natjecanju za odabir 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi

Deloitteov Fast 50 program u Srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u periodu od 4 godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, „fintech“, „hardware“, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te „software“. Za potrebe formiranja ljestvice za 2021. godinu, Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene tvrtke ostvarile od 2017. do 2020. godine.

Biti na Deloitteovoj listi CE Technology Fast 50 je veliko priznanje. Ono nam daje vidljivost i potvrđuje poslovni potencijal tržišta kriptovaluta - što je za nas iznimno bitno. Neki segmenti društva i dalje ne prepoznaju kriptovalute kao legitimnu investicijsku priliku ili sredstvo plaćanja, i možda nisu svjesni veličine i potencijala ovog tržišta. Uvrštenjem na ovu listu Deloitte signalizira kako smo mi legitiman, snažan i kvalitetan biznis, a tržište kriptovaluta važan i isto tako legitiman segment ekonomije. - Marin Maržić, COO, Electrocoin (6. plasirani u kategoriji Fast 50 prošlogodišnjeg natječaja).

Više o natjecanju

Natjecanje obuhvaća dvije kategorije:

 1. 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe

Tvrtke koje se žele natjecati u kategoriji 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki moraju ispuniti sljedeće kriterije:

 • godišnji prihodi u iznosu od najmanje 50.000 eura u 2017., 2018. i 2019. te 100.000 eura u 2020.
 • poslovno sjedište u državi Srednje Europe (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj, Češkoj Republici, Estoniji, Hrvatskoj, Kosovu, Latviji, Litvi, Mađarskoj, Moldovi, Poljskoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji)
 • razvoj ili izrada vlastitih tehnologija odnosno znatan iznos kapitala utrošen na istraživanje i razvoj
 • vlasnička struktura koja ne podrazumijeva ovisna društva u većinskom vlasništvu strateških subjekata.
 1. Tvrtke u usponu

Kategorija Tvrtke u usponu obuhvaća i rangira mlade tvrtke koje još ne ispunjavaju kriterije za prijavu na glavno natjecanje za odabir 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki. Kategorija obuhvaća dvije potkategorije: Zvijezde među ulagačima i Zvijezde najvećeg rasta.

 • U kategoriji Zvijezde među ulagačima utvrđuje se poredak 10 tvrtki u koje se najviše ulagalo od 1. siječnja 2018. do 31. svibnja 2021.
 • U kategoriji Zvijezde najvećeg rasta utvrđuje se poredak 10 tvrtki koje su dokazale prirodan rast u razdoblju od 3 godine.

Natjecanje ima jednu posebnu kategoriju:

 1. Zvijezde pozitivnog utjecaja

I ove ćemo godine u natjecanje ponovno uključiti kategoriju Zvijezde pozitivnog utjecaja. Zainteresirani za prijavu u toj kategoriji trebaju ispuniti dodatni upitnik. Zvijezde pozitivnog utjecaja posebna je kategorija u kojoj se priznaju tvrtke koja uspješno povežu izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom na barem jednom od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost.

Zainteresirani za prijavu u kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja moraju prodati proizvod i/ili uslugu s utjecajem na sljedećim područjima:

 • utjecaj na području poslovanja, okoliša i društva
 • raznolikost među zaposlenicima i/ili članovima uprave
 • jedinstven razvoj imovine i/ili usluga.

Više o prijavi

Formular za prijavu, kriteriji za prijavu i sve informacije o natječaju nalaze se na sljedećoj poveznici: www.deloitte.com/2021/technology-fast50 .

Prijaviti se možete do 31. kolovoza 2021. Rezultati s poretkom bit će objavljeni 25. studenoga 2021. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox