Otvoren natječaj za studente novinarstva

Centar za razvoj mladih i Pragma otvorili su natječaj za sudjelovanje u projektu SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, namijenjen studentima diplomskog studija novinarstva. U sklopu projekta trenutno provode i istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih.


Natječaj za uključivanje studenata novinarstva u projekt

Raspisan je natječaj za uključivanje 15 sveučilišnih prvostupnika novinarstva, odnosno studenata diplomskog studija novinarstva u projektne aktivnosti. Njihova je obveza sudjelovati na Novinarskoj akademiji, odnosno na 7 od 10 edukacija koje obuhvaća, a kroz koje stječu kako novinarska tako i znanja vezana uz problematiku socijalne isključenosti. K tome, očekuju ih individualne edukacije i pisanje članaka za portal Studentski.hr. Za njihov angažman u vremenskom periodu od ožujka do srpnja 2021. osigurana je novčana naknada.

Natječaj je otvoren do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 15. veljače 2021. Prijave se zaprimaju e-mail adresi info@cerm.hr s naznakom Prijava za sudjelovanje u SIMS-u, a potrebno im je priložiti: potvrdu o stečenom akademskom nazivu (završen preddiplomski sveučilišni studij novinarstva), životopis i motivacijsko pismo.

Istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih

U sklopu SIMS-a provodi se istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih te o izvještavanju medija o potrebama i društvenim problemima nezaposlenih. Sudjelovati mogu osobe u dobi između 18 i 30 godina koje su nezaposlene minimalno 3 mjeseca, ispunjavanjem online ankete na poveznici.

Sudjelovanje u istraživanju dobrovoljno je te potpuno anonimno. Dobiveni rezultati poslužit će kao temelj nizu narednih edukativnih aktivnosti kroz koje će se ojačati kapaciteti budućih medijskih djelatnika za kvalitetnije izvještavanje o danoj problematici.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox