Ouattara odbija posrednika AU a Gbagbo prihvaća

Izabrani i međunarodno priznati predsjednik Obale Bjelokosti Alassane Ouattara odbio je posredovanje u pregovorima o dovršetku krize u toj zemlji predstavnika Afričke unije, za razliku od dosadašnjeg predsjednika Laurenta Gbagbe koji je na posredovanje pristao, prenijeli su u nedjelju službeni izvori, javile su agencije.

 

Afrička unija imenovala je Josea Brita posrednikom u pregovorima

Ouattara je u subotu izrazio iznenađenje kada je čuo da je za posrednika izabran Jose Brito, "s obzirom na njegove privatne odnose i političko poznanstvo, poznato svima u Obali Bjelokosti, s dosadašnjim predsjednikom Gbagbom". "Zbog toga je predsjednik Republike Obale Bjelokosti odbio Josea Britu kao visokog predstavnika Afričke unije", stoji u priopćenju iz Ouattarina ureda.

 

Vladin glasnogovornik Ahoua Don Mello rekao je da je Gbagbo pristao na Britino posredovanje u pregovorima između dviju sukobljenih strana u Obali Bjelokosti, javio je France Presse.

Zelenortski Otoci uvijek su pokazivali neutralnost u sukobu, a dobar arbitar mora biti nepristran. Ta neutralnost mogla bi nam pomoći u nastojanju da stvari pomaknemo s mrtve točke - rekao je Don Mello. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox