Ove godine izdano manje građevinskih dozvola nego lani

U Hrvatskoj je u kolovozu izdano 712 odobrenja za građenje, što je za 11 posto manje u odnosu na kolovoz prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

U prvih osam mjeseci ove godine izdano je 6.258 odobrenja za građenje, što je za četiri posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u prvih osam mjeseci ove godine je 13,94 milijarde kuna i manja je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 20,2 posto.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku, u kolovozu ove godine za zgrade je izdano 628 odobrenja za građenje ili 88 posto svih odobrenja, a za ostale građevine 84 odobrenje, odnosno 12 posto.

Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u kolovozu je 1,58 milijardi kuna, što je za 46,9 posto manje nego po odobrenjima izdanim u prošlogodišnjem kolovozu.

Prema vrsti gradnje, za novogradnju je u kolovozu izdano 556, a za rekonstrukcije 156 odobrenja.

Prema dozvolama za građenje izdanim u kolovozu predviđena je gradnja 865 stanova s prosječnom površinom od 93,7 četvornih metara. (Hina/jh)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox