A ovo će biti Milanovićeva Vlada!

Građani su jučer za novog premijera izabrali Zoran Milanovića, no još nije poznato tko će sve biti njegovi ljudi, piše Večernji list.

Za sada je poznato da će tri potpredsjednika Vlade biti Radimir Čačić koji će biti zadužen za gospodarstvo, Milanka Opačić koja će biti zadužena za socijalu i Neven Mimica koji će biti zadužen za nadgledanje unutarnjih i vanjskih poslova.

Linić ministar financija

Ministar financija navodno bi trebao biti Slavko Linić, ministarstvo okoliša pripast će Mireli Holy, ministarstvo obrane Mirandu Mrsiću, vanjske poslove vodit će Vesna Pusić, Zlatko Komadina bit će zadužen za promet i infrastrukturu dok će Branko Grčić biti zadužen za ministarstvo regionalnog razvoja, a bit će i najodgovorniji za korištenje novca iz fondova Europske unije.

Ministarstvo poljoprivrede najvjerojatnije će voditi osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak.

Tri Ostojića

Nova vlada će imati tri Ostojića: Ranko će biti ministar unutarnjih poslova, Rajko zdravstva, a Veljko turizma.

U slučaju da Boris Šprem bude predsjednik Sabora, Josip Leko će voditi ministarstvo pravosuđa. Arsen Bauk će biti zadužen za ministarstvo uprave, Ante Kotromanović za ministarstvo branitelja dok će Gordan Maras biti ministar malog i srednjeg poduzetništva, ako takvo ministarstvo bude ustrojeno, piše Večernji list.

Ministarstvo znanosti vodit će Neven Budak, profesor s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 5. prosinca 2012.

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox