Ovo su najgori šefovi na svijetu!

Većina misli da ima najgoreg šefa na svijetu, no neki imaju tu "sreću" da im šefovi utjeruju strah u kosti. Možda su najbolji u svom poslu, no ovih osam šefova sigurno neće ostati u lijepom sjećanju kod svojih zaposlenika.

Larry Ellison

Osim po svom raskošnom stilu života, Larry Ellison je poznat kao nemilosrdan i agresivan šef Za vrijeme preuzimanja tvrtke PeopleSoft najavio je čak 5000 otkaza i neprestano je vrijeđao dotadašnjeg direktora, piše dnevnik.hr.

Jamie Dimon, banka JP Morgan

Dimon je dio apsolutno svakog aspekta poslovanja bake JP Morgan, te je poznat po tome što satima ispituje svoje zaposlenike o najgorim mogućim scenarijima koji ih mogu očekivati. Karakteriziraju ga i kao osobu koja ne zna slušati druge, te svima upada u riječ i završava njihove rečenice.

Rupert Murdoch, News Corporation

Osim nedavne afere s prisluškivanjem koja je rezultirala gašenjem tabloida News of  the World, Murdoch je poznat kao prilično nemilosrdan šef. Tako je jednom prilikom za vrijeme štrajka svojih radnika u tiskari podijelio 6000 otkaza članovima sindikata.

Martha Stewart, Martha Stewart Living Omnimedia

Kuharica i domaćica Martha Stewart u poslovnom svijetu je poznata kao prilično nemilosrdna osoba, tako se u roku i jednoj godini riješila čak dvije direktorice samo kako bi bilo po njezinom.

Steve Ballmer, Microsoft

Jedan bivši zaposlenik tvrtki najbolje zna kako izgleda kad se Ballmer naljuti. Naime, kad je čuo da odlazi iz Microsofta, Ballmer je na dotičnog zaposlenika bacio stolicu.

Martin Sorrell, WPP

Sorrell je na čelu jedne od najjačih oglašivačkih tvrtki u svijetu i nema segmenta poslovanja u koji se ne upliće. Zaposlenici koji su planirali prijeći u drugu tvrtku vidjeli su Sorrell nije najbolji šef. Naime, često je  pribjegavao pravnim mjerama kako bi što je što više je moguće odgodio odlazak zaposlenika iz tvrtke.

Scott Rudin, filmski producent

U pet godina Rudin je promijenio 250 asistenata na trivijalne stvari. Često se događalo da zgrabi prvu stvar koja bi mu se našla pri ruci i gađa zaposlenike njome.

Barry Diller, InterActiveCorp

Diller je jedan od najuspješnijih direktora u medijima koji je kuću Fox pretvorio u svjetski poznati brand. Međutim, zaposlenici su ga se neprestano bojali. Jedan bivši zaposlenik prepričao jednu situaciju u kojoj je Diller na jednog od direktora bacio kazetu takvom silinom da je ona, na sreću promašila osobu koja mu je stala na žulj, ali je zato probila zid. (ps)

 

 

Foto: Ilustracija

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox