Ovog vikenda u Kutjevo na degustaciju vina

Udruga "Kutjevački vinari" na već tradicionalnom Festivalu graševine koji se održava u Kutjevu 11. lipnja, okupit će vinogradare i vinare iz kutjevačkog područja, ali i cijele Hrvatske. Nastavljajući komunikaciju o vinima i vinarima prema široj javnosti, udruga će poseban naglasak staviti na još intenzivniju promociju graševine koja je najvažnija sorta kutjevačkih vinograda, ali i jedno od najvažnijih i najprepoznatljivijih vina Hrvatske.

 

Hrvatska je vinorodna zemlja s velikim potencijalima, koje zasad još uvijek nismo u potpunosti iskoristili. Stoga bismo željeli tijekom Festivala još intenzivnije nastaviti promociju Kutjeva i kutjevačkog kraja kroz naš najjači trade-mark proizvod, a to je kutjevačka graševina. S razlogom smo ponosni na iznimnu kvalitetu vina, a brojna domaća i inozemna priznanja potvrđuju da je naša graševina doista kraljica hrvatskih vina. Stoga pozivamo sve koji žele kušati najbolje hrvatske graševine ali i ostala vina te druge proizvode našega kraja da nam budu dragi gosti u Kutjevu na Festivalu graševine - naglasila je predsjednica udruge "Kutjevački vinari", Zorica Tandara.

Tijekom svibnja je, u sklopu Festivala, provedeno ocjenjivanje 99 uzoraka vina sorte graševina. Šampion festivala u kategoriji mlade graševine (berba 2010) je graševina Brda vinara Vlade Krauthakera, šampion u kategoriji starijih godišta je graševina 2009. Antuna Adžića, dok je u kategoriji predikati šampion izborna berba prosušenih bobica (IBPB-TBA) 2007. Kutjeva d.d.

Program počinje u subotu 11. lipnja ujutro okupljanjem planinara i obilaskom planinarskih staza vinogorja Kutjevo. U sklopu Festivala bit će predstavljena monografija graševine "Nadarbina Vallis Aurea-e", a tijekom poslijepodneva, uz bogati glazbeni i kulturno-umjetnički program, održat će se Skupština Udruge ljubitelja graševine, dodjela priznanja najboljim vinima graševinama te tradicionalni izbor vinske kraljice.
Festival graševine i ove će se godine održati pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te uz supokroviteljstvo grada Kutjeva. (PS/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox