Pacak sletio iz Tunisa ravno u Remetinec

U zagrebačkoj Zračnoj luci sinoć je po povratku iz Tunisa uhićen nekadašnji Croscov voditelj remonta platformi Miroslav Pacak kojeg se, zajedno s nedavno smijenjenom glavnom izvršnom direktoru INA-e i bivšim direktorom Crosca, Bojanom Milkovićem, tereti za primanje 3,3 milijuna kuna mita te krivotvorenje isprava.

 

Pacakov odvjetnik Mate Matić kazao je kako je njegov branjenik uhićen oko 21,30 sati nakon što se vratio iz Tunisa gdje se nalazio u vrijeme kada je protiv njega i Milkovića pokrenuta istraga. Kako je u međuvremenu za njim raspisana i tjeralica te jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke Pacak je iz zračne luke odveden u zatvor u Remetincu. Iz zatvora će tijekom dana biti doveden u sjedište USKOK-a kako bi iznio svoju obranu, kazao je odvjetnik Matić.
Dodao je kako je Pacak od pokretanja postupka tvrdio da će se vratiti u Hrvatsku i iznijeti obranu kako što je u USKOK-u učinio i Milković.

Za dvojicu okrivljenika USKOK sumnja da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova. Na prijedlog USKOK-a zagrebački Županijski sud prošloga im je tjedna blokirao imovinu. (Hina/MJ)

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox