Pad dolazaka stranih i rast broja domaćih gostiju obilježit će blagdane

I dalje se u najvećoj mjeri biraju vile i smještajne jedinice udaljene od gradova i centara, koje nude sadržajne mogućnosti

Obzirom na aktualne uvjete na globalnoj razini uzrokovane pandemijom COVID-a 19, trendovi i ostvareni rezultati najmova privatnog smještaja doživjeli su drastične promjene, izvjestili su iz domaće turističke agencije Croatia Luxury Rent.

Napominjući da su im blagdanski aranžmani za kraj prosinca prilično stabilan proizvod ističu da su ove godine zbog globalne situacije cijene pojedinih smještajnih ponuda nešto povoljnije nego prijašnjih godina. Temeljem toga, ali i činjenice da se interesi i potrebe korisnika mijenjaju zbog sigurnosno zdravstvenih razloga, povećao se broj upita i rezervacija domaćih gostiju za nevjerojatnih 196%.

Očekivano se smanjio broj upita i rezervacija stranih gostiju za božićne i novogodišnje blagdane pa u ovom trenutku taj pad u odnosu na proteklu godinu iznosi čak 80%. Gledajući ukupni broj stranih posjetitelja i korisnika usluga CLR-a u ovoj sezoni, velik dio čine Hrvati sa radnom adresom u zemljama EU.

Za razliku od ostvarenja tijekom ljetnog perioda najma, uz tradicionalno popularne destinacije u Istri i na Kvarneru, velik broj najmova odnosi se na lokacije diljem Zadarske i Splitsko Dalmatinske županije. Razlog tome treba tražiti u profilu gostiju koji prema procjenama iz CLR-a na lokacije dolaze ne više toliko iz zabave kao proteklih godina već na odmor.

I dalje se u najvećoj mjeri biraju vile i smještajne jedinice udaljene od gradova i centara, koje nude sadržajne mogućnosti, ali i garantiraju određenu privatnost i zdravstvenu sigurnost. Zanimljivo je da je promjena trendova donijela i još jednu značajnu promjenu.

Produljila se prosječna dužina boravka na 5 dana dok je prijašnjih godina tijekom blagdana prosječan boravak na lokaciji iznosio 3 dana.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox