Pada broj zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama

U Hrvatskoj je u rujnu u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija bilo zaposleno 224.379 osoba, što je 4,3 posto manje nego u kolovozu, objavio je Državni zavod za statistiku.

U obrtu je bilo 201.526 zaposlenih, a u slobodnim profesijama 22.853.

Broj zaposlenih u odnosu na kolovoz pao je u 15 područja djelatnosti i kreće se od 0,1 posto u građevinarstvu do 14,7 posto djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

U prerađivačkoj industriji broj zaposlenih pao je za 1,4 posto, na 34.722 zaposlenih.

U četiri područja djelatnosti (poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, rudarstvo i vađenje, informacije i komunikacije te obrazovanje) broj zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama je u porastu koji se kreće od 0,1 do 2,3 posto.

Broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija pao je u 13 županija i kreće se od 0,3 posto u Koprivničko-križevačkoj do 13,5 posto u Ličko-senjskoj županiji.

Porast je ostvaren u pet županija i kreće se od 0,5 posto u Sisačko-moslavačkoj i Međimurskoj do 1,4 posto u Požeško-slavonskoj županiji.

U Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u rujnu je ostao nepromijenjen u odnosu na mjesec prije. (Hina/jh)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox