PBZ donirao Općoj bolnici Pula 400.000 kuna

Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja s donacijama usmjerenim prema zdravstvenim ustanovama za pomoć u suzbijanju COVID-19 pandemije. Nakon nedavne donacije od ukupno 4,5 milijuna kuna namijenjenih bolnicama, PBZ je donirao i dodatnih 400.000 kuna Općoj bolnici Pula.


„Ova donacija Općoj bolnici Pula, kao i sve prethodne naše donacije dio su nastojanja naše Banke i cijele Intesa Sanpaolo Grupe da se u ovim izvanrednim okolnostima pomogne zdravstvenim ustanovama i široj zajednici u kojoj poslujemo u suzbijanju COVID-19 pandemije i liječenju oboljelih građana“ - istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Također, za istaknuti je da Banka ima uspostavljenu dugogodišnju poslovnu suradnju s Istarskom županijom koja je i osnivač Opće bolnice Pula.

 “Zahvaljujem Privrednoj banci Zagreb koja je spremno prihvatila naš prijedlog da se ova vrijedna donacija usmjeri prema Općoj bolnici Pula, koja u ovim izvanrednim vremenima kojima smo svi pogođeni ima značajne potrebe“, izjavio je Fabrizio Radin, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije.  

"Ovim putem zahvaljujem Banci i Županiji na prepoznatoj potrebi i ovoj donaciji koja nam osobito u ovom trenutku puno znači i zasigurno će nam biti od velike pomoći u svakodnevnoj skrbi za naše pacijente", izjavila je doc. dr. sc. Irena Hrstić, dr. med, ravnateljica Opće bolnice Pula.  

Uz navedeno, za podsjetiti je i na jedinstveni humanitarni projekt PBZ grupe "Činim dobro svaki dan", kojim već više od deset godina pomaže zajednici. Projekt je Grupa pokrenula još 2008. godine kako bi kontinuirano i dugoročno pomagala zajednici, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu bez dodatnog troška za korisnike kartice. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je do sada prikupila više od 19 milijuna kuna te je ukupno realizirala 48 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr. PS/SŠ

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox