Petrol dobio novog predsjednika Uprave

Novi predsjednik uprave tvrtke Petrol d.d., Ljubljana, od ovog je tjedna mag. Tomaž Berločnik. Na položaju predsjednika uprave naslijedio je Aleksandra Svetelška, koji je 10. siječnja odstupio s dužnosti. Do imenovanja Berločnika tvrtku je vodio član uprave tvrtke mag. Rok Vodnik.

 

Nadzorni odbor Petrola je Tomažu Berločniku na sjednici 10. siječnja 2011. povjerio petogodišnji mandat za vođenje tvrtke.

Berločniku će na mjestu predsjednika uprave tvrtke Petrol pomoći bogato radno iskustvo u sektoru energetike koje je stekao u Istrabenzu. Uz to što je vodio Istrabenz, bio je i član Nadzornog odbora Petrola, što znači da je upoznat sa svim poslovnim procesima, djelovanjem i poslovanjem grupe. Neposredno prije imenovanja u Petrol Berločnik je bio na poziciji predsjednika Uprave tvrtke Istrabenz d.d.

Vođenje uprave Petrola je velika odgovornost, no za mene predstavlja poslovni i osobni izazov posebno jer se radi o jednoj od najvažnijih, najvećih i istovremeno najuspješnijih slovenskih gospodarskih subjekata. Trudit ću se da Petrol pod mojim vodstvom proširi svoju energetsku ponudu i prodajnu mrežu kako u Sloveniji tako i u regiji, kao i da ostane konkurentna tvrtka u budućnosti - izjavio je Berločnik prilikom preuzimanja funkcije.

Tomaž Berločnik (rođen 1968. godine) diplomirani je inženjer strojarstva i magistar ekonomskih znanosti. Bio je i predsjednik uprave tvrtke Donit Tesnit d.d., predsjednik uprave tvrtke Istrabenz d.d., član nadzornog odbora tvrtke Petrola d.d., Ljubljana, a još uvijek je i član nadzornog odbora tvrtke Elan Skupina d.o.o. (PS/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox