Pevec vraća dugove radnicima

Iz trgovačkog lanca Pevec su izvijestili da je jučer na račune 2.053 radnika uplaćena prva rata zaostalih plaća i otpremnina.

Zaostale plaće i otpremnine planiraju se radnicima Peveca isplatiti u ukupno četiri rate. Tvrtka Pevec je pozitivan primjer stečaja u Hrvatskoj u kojemu je radno mjesto zadržalo oko 900 radnika, a otvoreno je i 12 prodajnih centara, navodi se u priopćenju.

Krajem 2009. godine, zbog financijskih je poteškoća i dugova prema vjerovnicima i dobavljačima, došlo do zatvaranja prodajnih centara Peveca i otvaranje stečajnog postupaka nad tvrtkom Pevec d.o.o. iz Bjelovara, a mjesec dana kasnije stečaj je proglašen i nad tvrtkom Pevec Zagreb d.o.o.

Nakon što je na skupštinama vjerovnika obje te tvrtke u stečaju prihvaćen stečajni plan, iz Peveca su 12. ožujka ove godine izvijestili da je doneseno pravomoćno rješenje Trgovačkog suda u Bjelovaru o potvrdi stečajnog plana za tvrtke Pevec u Bjelovaru i u Zagrebu te da će se u roku od 60 dana osnovati Pevec dioničko društvo sa 750 dioničara i 900 zaposlenih radnika, čime će stečaj Peveca d.o.o. i Peveca Zagreb d.o.o. biti završen. (Hina/HT)

 

Foto: Anto Magzan/Pixsell

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox