Pičuljan: Sud u Zlataru pripojit će se zagrebačkom, a ne varaždinskom sudu

Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Zoran Pičuljan potvrdio je kako je gotovo sigurno da će se županijski sud u Zlataru pripojiti zagrebačkom, a ne kako je prvotno planirano, varaždinskom Županijskom sudu.

Pičuljan je to kazao na sjednici saborskog Odbora za pravosuđe, koji je jednoglasno u prvom čitanju prihvatio prijedlog zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava.

Izvijestio je da će taj zakon slijediti logiku izmjena Zakona područjima i sjedištima sudova, koje je Sabor već raspravio u prvom čitanju.

Kazao je da će vlada do drugog čitanja uzeti u obzir neke primjedbe zastupnika vezane uz sjedišta sudova, te naglasio da je ostavljeno dovoljno vremena da se do 2019. završi zahtjevan posao racionalizacije mreže sudova i državnih odvjetništava.

Milivoj Škvorc (HDZ) podsjetio je da je prijedlog spajanja županijskog suda u Zlataru s varaždinskim županijskim sudom izazvao nezadovoljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji, zbog loše prometne povezanosti dvaju gradova.

"Postoje informacije da je počelo konzultiranje oko toga da se sud u Zlataru spoji sa zagrebačkim, što bi bilo manje problematično", rekao je Škvorc, a Pičuljan je potvrdio njegove navode, kazavši kako je "gotovo sigurno da će se to dogoditi".

Predsjednica Odbora Ana Lovrin (HDZ) dodala je da bi novu zgradu županijskog suda u Zlataru zagrebački sud mogao iskoristiti kao poslovni prostor, "možda i za pravosudnu akademiju".

Odbor je podržao i konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o pravosudnoj akademiji, kojima će se, među ostalim, upravno vijeće akademije proširiti s dva člana iz reda zaposlenika, sukladno Zakonu o radu. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox