Pijani piloti Indiji predstavljaju veliki problem. A kažu da novinari vole čašicu...

A mi smo mislili da su naši alkoholizirani vozači na cestama problem. Indijske vlasti imaju još veći problem, jesr su tijekom prošle dvije godine njihovi piloti, čak 57 njih, imali više alkohola u krvi od dopuštenog, prenose mediji u Indiji napominjući da se većina njih vratila na posao nakon kazne.

 

Posao je izgubilo samo 11 pilota koji su u nasumičnim kontrolama od siječnja 2009. do studenoga 2010. bili pod utjecajem alkohola, piše Times of India prenoseći izjavu ministra zrakoplovstva Vajalara Ravija.
Ostali piloti kažnjeni su raznim kaznama koje su odredile njihove tvrtke, od pisma upozorenja do novčanih kazni.

Da bi se borili protiv rastućeg broja alkoholiziranih pilota vlasti su 2010. godine donijele odredbu kojom se prekršitelji prvi put kažnjavaju tromjesečnom zabranom leta a ne prestanu li se "družiti s čašicom" čeka ih trajan gubitak pilotske dovole.

Izvješća o pritužbama putnika na loše ponašanje posade zrakoplova u Indiji nisu rijetkost. Prije dvije godine Air India je suspendirala pilota, kopilota i dva člana kabinskog osoblja nakon što su tijekom leta u putničkom prostoru izazvali gužvu uslijed koje je upravljačka kabina ostala bez posade. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox