Plava Laguna Croatia Open Umag najbolji je promotor hrvatskog turizma

Umag se i ove godine s Plava Laguna Croatia Open Umag pozicionira kao jedan od predvodnika u promociji hrvatskog turizma.


U Umag stiže oko 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Turnir prati više od 370 akreditiranih novinara, a s prijenosom u 100 zemalja slike iz Umaga vidjet će 110 milijuna potencijalnih gledatelja.

Mečevi će se tako prenositi u svim ključnim zemljama za hrvatski turizam uključujući Italiju, Austriju, Njemačku, Sloveniju, Rusiju, Nizozemsku i Veliku Britaniju. Upravo iz ovih zemalja dolaze i tenisači koji će igrati na ovogodišnjem izdanju što će rezultirati podizanjem razine gledanosti turnira u navedenim zemljama. I ove će godine posebne reportaže turnira emitirati poznati sportski mediji SKY i ATP Uncovered, a turnir će popratiti i ostali internacionalni mediji među kojima su Daily Mail, La Gazzetta dello Sport, Super Tennis, DAZN, Arena Sports, Premier Sports i Eurosport.

Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma, Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga i Ronald Korotaj, predsjednik organizacijskog odbora turnira, na najavnoj konferenciji za medije, složili su se da je Plava Laguna Croatia Open Umag jedan od najboljih primjera promotora hrvatskog turizma. Podršku umaškom turniru pružio je i ministar turizma Gari Cappelli: “Odavno smo shvatili da more i sunce nisu dovoljni te da je potrebno razvijati i komercijalizirati niz novih konkurentnih turističkih doživljaja kakav je i Plava Laguna Croatia Open Umag. Gosti u Umag dolaze zbog vrhunskog tenisa, ali i niza dodatnih sadržaja. To je zapravo prava vrijednost turnira, jer okuplja vrlo široku publiku.“ Ministar je ujedno i najavio kako će Ministarstvo turizma, kao i HTZ, i dalje zasigurno podržavati turnir.

“Hrvatska će i ove godine biti domaćin sportskog spektakla koji je postao simbol Umaga i koji doprinosi obogaćivanju turističke ponude Istre te ima veliku promotivnu važnost za cijelu zemlju. Okupljena svjetska teniska elita i brojni gosti uživat će u vrhunskoj igri i raznolikom dodatnom sadržaju, pa je ovaj teniski turnir odličan primjer kako turistima stvoriti privlačan motiv dolaska u destinaciju. Ponosni smo partneri turnira koji će brojnim sudionicima i gostima dati priliku da dožive Hrvatsku na autentičan način i požele nam se ponovno vratiti”, kazao je Kristjan Staničić.

Ronald Korotaj ističe kako se ljestvica izvrsnosti turnira konstantno podiže, no Plava Laguna Croatia Open Umag spremna ju je i ove godine preskočiti.

“Organizacija je u punoj snazi, sigurni smo da će svih 100-tinjak tisuća posjetitelja uživati u bogatom i raznolikom party programu, a u gourmet zoni čeka ih i nešto novo. Gourmet zona će, naime, ove godine biti posvećena Michelinu pa će se osim dugogodišnjeg partnera, Restorana Zigante koji ima Michelin preporuku, na Michelin punktu predstaviti i restorani vlasnici Michelinove preporuke – Pergola, Badi i San Rocco. Vina većine istarskih vinara s Michelin preporukom, točnije 11 od 16 preporučenih, moći će se kušati u Taste Istria zoni. Zahvaljujući ulaganjima i uloženom trudu, Umag će sigurno zablistati. Vjerujem da će uz dosadašnju podršku Plava Laguna Croatia Open Umag nastaviti biti manifestacija u koju se svi u Hrvatskoj ugledaju. Čast nam je biti na toj razini i prezentirati što Hrvatska, Istra i Umag mogu ponuditi”, kazao je Ronald Korotaj.

Neka od zanimljivih teniskih imena koja će zaigrati na 29. Plava Laguna Croatia Openu Umag najavio je direktor turnira Lawrence Frankopan koji se tijekom najavne konferencije za medije u Zagrebu interaktivnom video razglednicom javio s Roland Garrosa. Otkrio je da u Umag od 13. do 22. srpnja stižu igrači, ali i navijači iz gotovo cijele Europe. Andrej Rubljev pozvao je svoje Ruse da ga dođu podržati u obrani titule Kralja Umaga, Britanac Kyle Edmund najavio je nepoštednu borbu, Damir Džumhur iz BiH, Filip Krajinović iz Srbije, Aljaž Bedene iz Slovenije, Talijan Andreas Seppi, senzacionalni Mađar Marton Fucsovics i ostali igrači, pozvali su svoje sunarodnjake da ih dođu bodriti u Umag.

„Zahvaljujući poslu kojim se bavim imam priliku posjetiti većinu poznatih teniskih turnira diljem svijeta. U jedno se svaki put iznova uvjerim. Umag njeguje jedinstven koncept na ATP World Touru. To je jedini turnir koji živi 24 sata na dan i upravo u tome uživaju i gosti, ali i igrači. Iako je fokus na tenisu, divno je vidjeti kako cijela ATP zona vrvi događanjima i prije, ali i poslije mečeva. Plava Laguna Croatia Open Umag pravi je fenomen u svijetu tenisa“, naglasio je Lawrence Frankopan, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag.

Već 29 godina Umag je dom našem najeminentnijem teniskom turniru, a neslužbena titula grada sporta, postala je nedavno službena kad je Federacija europskih sportskih prijestolnica i gradova Umag proglasila europskim gradom sporta 2018. godine.

“Plava Laguna Croatia Open Umag ima brend turističke prepoznatljivosti i dodana je vrijednost hrvatskog turizma. Grad Umag već 29 godina živi s turnirom, podupire ga, cijeni i razumije njegovu vrijednost. To više nije samo tenis, to je jedan megaspektakl koji zaslužuje pažnju”, kazao je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga zahvalivši se volonterima, Plavoj Laguni, Ministarstvu turizma i HTZ-u koji su prepoznali potencijal turnira i pomogli da Hrvatska bude prepoznatljiva i po sportu.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox