Po Sanaderovom nalogu Bianca Matković i Darko Milinović dobivali 8 tisuća kuna mjesečno iz crnog fonda HDZ-a?

Branka Pavošević, bivša šefica HDZ-ovog računovodstva prošle je godine u sklopu istrage u aferi Fimi media ispričala kako su novac iz HDZ-ovog crnog fonda dobivali Bianca Matković, Darko Milinović, Mladen Lacković, tajnice, portir u stranci,voditelj arhiva, vozač i neki članovi mladež HDZ-a, piše Večernji list.

Plaćanje na ruke u središnjici HDZ-a počelo je po Sanaderovom nalogu, na kraju 2006. ili početkom 2007. godine. Pavošević je ispričala kako je usmeni nalog za isplatu dobila od Sanadera, a nakon prvo naloga svaki je mjesec dobivala novi nalog.  Dodaje da je imala bilješke o Sanaderovim nalozima kako bi znala kome mora isplatiti novac i koliko,  a nakon isplate bi uništila bilješke. Novac za isplatu je u stranku nosio Mladen Barišić, a radilo se o 30 do 40 tisuća kuna mjesečno.

Pavošević kaže da je bivša državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Bianca Matković do početka 2008. godine dobivala 2 tisuće kuna mjesečno, no taj se iznos povećao na osam tisuća kuna. Od lipnja 2008. do lipnja 2009. godine, 8 ili 10 tisuća kuna dobivao je i ministar zdravstava Darko Milinović, ispričala je Pavošević, a Mladen Lacković, pomoćnik Ivana Jarnjaka, tadašnjeg ministra policije, dobivao je šest tisuća kuna mjesečno.

Pavošević je ispričala kako je osobno predavala  novac, a Sanaderu bi davala povratnu informaciju o obavljenim isplatama. Sanaderove riječi su bile svetinja i pretpostavljalo se da se njegovi nalozi uvijek izvršavaju, rekla je Pavošević. Dodala je da bi ostala bez posla da nije radila po Sanaderovim nalozima te da su joj se znale javljati osobe s platnog popisa i pitati ima li što za njih. Nije joj poznato odakle Barišiću novac, a kaže da su isplate prestale sa Sanaderovim odlaskom. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 15. srpnja 2011.
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox