Počela svjetska medijska premijera novog modela BMW serije 2 Gran Tourer

Na tri lokacije u središtu Zadra, na Pozdravu suncu, Forumu i na Trgu Petra Zoranića, među kojima je i posebno izgrađeni ponton u uvali Jazine, počela je svjetska medijska premijera novog modela BMW-a serije 2 Gran Tourer. Već su stigle prve grupe novinara i to iz Njemačke i Velike Britanije. Riječ je o prvoj svjetskoj medijskoj premijeri neke premium automobilske marke u Hrvatskoj. Promocija će trajati dva tjedna, a u njoj će sudjelovati uz brojne BMW stručnjake i šef dizajna eksterijera u BMW Grupi, Hrvat Domagoj Đukec.

S obzirom da je interes svjetskih medija za predstavljanje svakog novog modela BMW-a vrlo velik, promocija je u Zadar privukla više od 300 novinara iz najznačajnijih medija koji će sliku iz Hrvatske prenijeti u najmanje 35 zemalja svijeta. Svjetske premijere BMW-a inače su se dosad održavale u metropolama zemalja poput Španjolske, Portugala, Njemačke i SAD-a.

„Ova BMW-ova svjetska medijska premijera sigurno se može ubrojiti u jedan od najvažnijih ovogodišnjih promotivnih događanja za Hrvatsku i hrvatski turizam. Zadar se pokazao izvrsnim domaćinom, siguran sam da će svi naši gosti iz vodećih svjetskih medija ovdje steći najljepše dojmove i prenijeti ih milijunima svojih čitatelja i gledatelja. Kao generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku, ponosni smo što smo ovom svjetskom premijerom pridonijeli ne samo promociji našeg novog modela, nego i promociji Hrvatske i Zadra“, istaknuo je Franjo Tomić, predsjednik Uprave Tomić & Co.

S novim modelom BMW-a serije 2 Gran Tourer BMW Grupa je ponovno tržištu ponudila inovaciju: prvo premium vozilo kompakt klase. Sa sklopivom zadnjom klupom koja pruža dovoljno mjesta za tri dječja sjedišta, Gran Tourer može imati i do sedam sjedala. Uz prostranost i fleksibilnost, novi model BMW-a nudi već poznatu visoku eazinu sigurnosti, eleganciju u dizajnu, uz dinamičnost i učinkovitost u vožnji.

Proizvodnja BMW serije 2 Gran Tourer počela je u ožujku u tvornici u Regensburgu, u Njemačkoj. Svjetski početak prodaje očekuje se u lipnju ove godine. Kupci mogu birati između dva benzinska i tri dizelska motora, a na raspolaganju je i model s pogonom na četiri kotača. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox