Počelo svečano misno slavlje na Hipodromu

Blagoslovom Svetog Oca, pape Benedikta XVI. - Mir vama, na zagrebačkom Hipodromu u koncelebraciji s kardinalima i biskupima počelo je svečano misno slavlje u povodu obilježavanja Prvog nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji na kojem se okupilo oko 300 tisuća vjernika.

 

Na oltaru se nalazi kip Majke Božje Bistričke, koji se za ovu prigodu prvi put nalazi izvan crkve u Mariji Bistrici. Ispred oltara nalazi se više od 1100 svećenika, crkveni zbor s oko 600 osoba te puhački orkestar Hrvatske vojske.

Na misno slavlje došli su vjernici iz brojnih hrvatskih župa, te iz susjedne Slovenije i BiH, kao i drugih europskih zemalja. Vjernici s transparentima "Papa mi te volimo", "Uvijek vjerna Hrvatska" i drugima izražavaju svoju radost susreta s poglavarom Katoličke crkve.

Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić u pozdravnom je govoru prije početka mise izrazio uvjerenje da će prisutnost Svetog Oca i njegove riječi biti ohrabrenje svim obiteljima, te biti poticaj u zalaganju za obitelj kao najsvetiju ustanovu zdravoga društva. (Hina)

Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox