Počeo je prvi MBA iz turizma

Kao što je najavljivano, počinje prvi MBA iz turizma u regiji koji je formirala IEDC Poslovna škola iz Bleda u suradnji s Termama Tuhelj. Program pod nazivom "Advanced managment in tourisam" dio je prvog MBA studija iz turizma te okuplja vrhunske stručnjake i profesore turizma iz cijelog svijeta. Program je sastavljen od 5 modula koji obrađuju različite teme suvremenih trendova i noviteta u turizmu, a namijenjen je managerima u turizmu koji žele utjecati na razvoj kompanija u kojima rade, ali i na razvoj turizma u svojoj okolini. Polaznici mogu izabrati zasebne module ili cijeli program.

Prvi modul odvija se od 16.-19.03. u poslovnom centru Terma Tuhelj te obrađuje teme iz: Operation management in tourisam koji s polaznicima obrađuje prof.Nicolas Wake te Inovation management in tourisam pod vodstvom prof. Anne-Mette Hjalager. Prvom modulu pristupila su 27 polaznika, većinom iz Hrvatske i Slovenije, no ima ih i iz cijele Europe i Balkana, od Makedonije do Nizozemske, a učit će o novim trendovima u svijetu te naučeno primijeniti u praksi.

Isto tako, moduli su zasnovani na grupnom radu polaznika, rješavanju case study-a te učenju preko primjera dobre prakse. Upravo zbog toga, Terme Tuhelj poslužile su kao poligon za rješavanje određenih zadataka. Program je dobio veliku podršku Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore kao i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu koji su program prepoznali kao prijeko potreban instrument jačanja znanja na području turizma i menadžmenta, a time i kvalitete hrvatskog turizma.

Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, potrebni su programi kojima će menadžeri unaprijediti svoje kompetencije i približiti ga svjetskim razmjerima, ali i kreirati nove trendove ili novi razvoj domaćeg turizma. Prvi modul otvorili su  dekanica IEDC Poslovne škole Danica Purg, direktorica Terma Tuhelj, Ivana Kolar te pomoćnik ministra turizma Ivo Bašić. PS/S.P.


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox