Počinje najveće suđenje u novijoj povijesti

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas će se suditi za jednu od najvećih korupcijskih afera – Fimi mediju. Na optuženičkoj strani nalaze se bivši premijer Ivo Sanader i HDZ, piše HRT.

Sudi se Sanaderu, HDZ-u, bivšim dužnosnicima te stranke - glasnogovorniku Ratku Mačeku, rizničaru Mladenu Barišiću i blagajnici Branki Pavošević te vlasnici agencije Fimi media Nevenki Jurak. Suđenje vodi Ivana Čalić, sutkinja koja je osudila ubojice Ive Pukanića i Nike Franjića, a samo suđenje počinje u 9.30 sati.

Tomislav Penić, jedan  od odvjetnika HDZ-a izjavio je za Dnevnik 3 HRT-a kako ''trag novca ne vodi do HDZ-a i to će na sudu dokazati''.

Ovo je suđenje na kojem je predloženo oko 400 svjedoka, a na klupi za svjedoke naći će se i neka od estradnih imena, poput Nine Badrić i Marka Perkovića Thompsona koji su navodno primali novac iz HDZ-ova crnog fonda. Među ostalima, trebali bi posvjedočiti i vodeći poduzetnici poput Ivice Todorića i Tome Horvatinčića.

 Podsjetimo, većina optuženih je priznala krivnju. Prije početka suđenja to su učinili Barišić, Pavošević i Jurak dok su se s USKOKOM nagodili Anita Lončar-Papeš i Bojan Dimić.  (jh)

 

 

Izvor: www.hrt.hr
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox