Podignut optužni prijedlog protiv Radeljaka zbog krivotvorenja potpisa

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužni prijedlog protiv Josipa Radeljaka (1943.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave, objavilo je Državno odvjetništvo u priopćenju na internetskoj stranici ne navodeći ime okrivljenika, već samo inicijale.

 

Optužnim prijedlogom se tereti da je 18. travnja 2008. u predmetu koji se vodio na Trgovačkim sudom u Splitu, radi sklapanja ugovora o prijenosu poslovnog udjela jednog trgovačkog društva iz Splita, u nakani da za sebe temeljem sudske odluke ishodi prijenos vlasništva na tom poslovnom udjelu kao i na nekretnini tržišne vrijednosti najmanje 3,5 milijuna kuna, u sudski spis priložio sporazum u kojem je neistinito naveo da su ga zaključili on i Željan Radman (ODO navodi inicijale), potpisavši isti njegovim imenom i prezimenom. Prema tom ugovoru, Radman je do 31. ožujka 2008. trebao prenijeti poslovni udjel u trgovačkom društvu na njegovo ime, iako je znao da s njim nikada nije zaključio sporazum navedenog sadržaja.

Trgovački sud nepravomoćno je presudio u Radmanovu korist. Radi se ugovoru o prijenosu vlasništva poznatog splitskog kafića "Semafor" i restorana "Pimpinella". (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox