Podignuta privatna tužba protiv Strauss-Kahna zbog seksualnog napastovanja

Sobarica koju je u newyorškom hotelu u svibnju navodno seksualno napastovao bivši predsjednik MMF-a Dominique Strauss-Kahn, podignula je građansku tužbu protiv njega, izvijestili su službeni izvori.

 

U tužbi se ponavlja verzija događaja kakvu je ispričala žena koja ga je optužila za napastovanje, spremačica Nafissatou Diallo, pošto je prošli mjesec otkrila svoj identitet medijima. Diallo je ponovila kako je 14. svibnja, dok je napuštala Strauss-Kahnov apartman u hotelu Sofitel čija je cijena 3.000 dolara, Francuz izašao gol iz kupaonice i prisilio je na oralni seks. Uvjeren da ga štite zakoni njegove zemlje, Strauss-Kahn je namjerno brutalno i nasilno seksualno napao Nafissatou Diallo te ju je na taj način ponizio i povrijedio njezino žensko dostojanstvo - stoji u tužbi.

62-godišnji Strauss-Kahn opovrgao je sve točke optužnice, a njegovi odvjetnici izvijestili su kako je podizanje građanske tužbe Nafissatou Diallo motivirano financijskom korišću. U tužbi se također navodi kako će Diallo protiv potencijalnog pretendenta za mjesto francuskog predsjednika, koji je nekoliko dana nakon incidenta u New Yorku podnio ostavku na dotadašnju dužnost šefa MMF-a, podastrijeti još dokaza o tomu da je Strauss-Kahn i u prošlosti zlostavljao i seksualno uznemiravao druge žene. Tužba je podnesena sudu u Bronxu gdje 32-godišnja samohrana majka Diallo živi. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox