Podnesena prijava Državnom inspektoratu protiv Cammea Zagreb

Radio taksi Zagreb ne odustaje. Ovog je puta krenuo i s prijavom protiv Cammea Inspekciji cestovnog prometa i Inspekciji rada Državnog inspektorata zbog obavljanja autotaksi prijevoza u Zagrebu na način koji nije dozvoljen zakonom, piše tportal.hr.

 

Naime, riječ je o tome da „domaći“ optužuju Cammeo za korištenje više vozila nego što imaju dozvola te da za noćne vožnje angažiraju vozače „na crno“ za honorar od 100 kuna. Nadalje, spočitava im se da vozači nemaju dovoljnu kvalifikaciju, ne snalaze se u gradu te da se zaustavljaju na mjestima koja su inače taxi prijevoznicima zabranjena (mjesta za invalide, pješačke zone, autobusna stajališta…).

Juraj Šnidarić, predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika Grada Zagreba kaže da je podnio prijavu institucijama pod isprikom da za sve moraju vrijediti ista pravila. Kaže i da je sam išao isprobati konkurenciju te da ga je vozio student prve godine ekonomije, bez ispita.

Sve ovo stoji, ako je nešto protivno propisima, treba se prijaviti i sankcionirati, no zanima nas koliko bi prijava moglo stići protiv vozača Radio taksija Zagreb zbog istih ovih propusta:

- stajalište autobusa (a ne, ostavit će vas ili pokupiti nasred ceste)
- nepoznavanje grada (vozač koji, primjera radi, patrolira Jarunom i ne zna doći do najfrekventnijeg dijela, još vam za to uzme 100 kuna više nego što vožnja košta)
- mjesta za invalide (svi staju gdje god stignu, baš kao i građani, baš kao i policija… pa tko će nadzirati svakog vozača u svakom trenutku, ali ako je vozač stao samo zato da pričeka ili pokupi putnika i može se pomaknuti u bilo kojem trenutku, u čemu je problem?).

Izjavu iz Cammea zasad nismo uspjeli dobiti. (MJ)

 

Izvor: www.tportal.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox