Podravka i Uniline potpisali ugovor o suradnji

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prehrambena industrija Podravka i turistička kompanija Uniline potpisale su ugovor o poslovnoj suradnji kojim žele kroz zajedničko djelovanje ostvariti rast i razvoj na međunarodnim tržištima. 

Zajedničkim djelovanjem kroz vlastite kanale Podravka i Uniline će nastojati proširiti ponudu, ali i značajno povećati rezultate prodaje ponajprije na tržištima Rusije, Mađarske, Poljske, Kine i drugim tržištima. Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić istaknuo je kako je ovo novi iskorak dviju tvrtki te kako postoji veliki potencijal za rast na međunarodnim tržištima, prije svega srednje Europe i Rusije. Više od polovice svojih prihoda Grupa Podravka ostvaruje na inozemnim tržištima što dovoljno govori koliko je važno pronalaziti nove modele suradnje koji će doprinjeti rastu i razvoju, rečeno je.

Mršić vjeruje kako suradnjom s Unilineom mogu ostvariti željene sinergijske učinke kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. I predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba smatra kako se zajedničkim djelovanjem može napraviti pomak i iskorak u poslovanju dviju tvrtki. Uniline i Podravka ključni su igrači svatko u svom segmentu i normalno je da zajedno pronalaze nove mogućnosti plasmana i promocije svojih proizvoda, kazao je.

Nastojat ćemo biti prisutniji na tržištima gdje je Podravka jaka i obrnuto, a glavni interes su nam tržišta Europe, Rusije, ali i tržišta dalekih zemalja, istaknuo je. Ugovor nema vremensko ograničenje, a vrijednost ugovora nije iskazana u novcu zato što iz međusobne zajedničke suradnje treba proizaći sinergijski učinak za ono što radimo, kazao je Mršić.

Očekuje se rast prodaje na inozemnim, ali i domaćem tržištu kroz HoReCa kanal (hoteli, restorani, kafići), zatim rast u prodaji turističkih aranžmana, a dodatni benifit suradnje je jačanje imidža obje kompanije, naveo je. Napominje i kako će se raditi kopromocija, jedni druge će promovirati na pojedinim tržištima, osmislit će zajedničke promotivne aktivnosti, zajednički nastupati na sajmovima itd. (Hina/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox