Podravka priprema suradnju ili preuzimanje u Srbiji

Srbija je vrlo značajno tržište za kompaniju Podravka i razmišljamo o nekoliko potencijalnih partnera za suradnju ili preuzimanje, izjavio je u Beogradu predsjednik Upravnog odbora Podravke Zvonimir Mršić.

Mršić, koji sudjeluje u radu Foruma menadžera jugoistočne Europe, novinarima u Privrednoj komori Srbije nije otkrio o kojim tvrtkama iz Srbije je riječ kao potencijalnim partnerima Podravke. Kako je istaknuo, Podravka u Srbiji ima veliki problem u poslovanju s nestabilnim tečajem dinara, jer prihodi od prodaje u dinarima rastu, ali ih inflacija pojede i "kada se to pretvori u eure onda ste u gubitku".

Ukazao je na veliki značaj gospodarske suradnje i integracije među zemljama regije jugoistočne Europe, istaknuvši kako je to jedan od načina da se izađe iz gospodarske krize. Ono što naše vlade mogu učiniti jest da potaknu suradnju unutar regije, da svaka zemlja više izvozi u drugu, poručio je Mršić.

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić također smatra da sve zemlje jugoistočne Europe moraju raditi zajedno i zajednički naći izlaz iz krize. Prema njegovim riječima, otvara se nova stranica suradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine, što je potvrđeno i nedavnom posjetom srpskog premijera Ivice Dačića toj državi. Kozarić je naglasio da su Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska tri najznačajnija partnera u regiji. (Hina/HT)

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox