Poduzetnički impuls "težak" 730,3 milijuna kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls za 2013. godinu 'težak' je 730 milijuna kuna, a uz 500 milijuna kuna potpora iz drugih ministarstava ukupne potpore za malo i srednje poduzetništvo za ovu godinu iznose više od 1,2 milijarde kuna, istaknuo je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je u petak u Drnišu posjetio tvrtku Drnišplast. 

To je jedna od najstarijih i najuspješnijih drniških tvrtki, koja sa 40 -tak zaposlenih proizvodi polietilenske cijevi, a 90 posto proizvodnje izvozi. Maras je naglasio kako treba dati podršku takvim tvrtkama, napominjući kako bi upravo mali i srednji poduzetnici trebali biti pokretač hrvatskog gospodarstva. Hrvatska Vlada ima posebnu obvezu da u područjima posebne državne skrbi, posebno u Drnišu, stvori uvjete da upravo tu ljudi mogu naći svoj kruh i svoje radno mjesto, naglasio je.

Nakon dugog vremena počeli smo uvoditi red u Hrvatsku, ulazak u Europsku uniju još će pomaknuti stvari u pozitivnom smjeru, kazao je ministar Maras dodajući kako je optimist i misli da će Hrvatska ovu godinu, nakon pet godina recesije, završiti u plusu.

Moramo stvarati uvjete kako Hrvatsku učiniti konkurentnijom i boljom za investicije, rekao je Maras napominjući i kako trebamo više voditi računa o tome što se proizvodi u Hrvatskoj i da što više tih proizvoda završi na tržištu u našoj zemlji. Malo je čudno da ovakve tvrtke imaju 90 posto izvoza, a da uvozimo cijevi iz inozemstva, upozorio je.

Drnišplast sa 40 -tak zaposlenih proizvođač je polietilenskih cijevi još od 1970. godine i pionir je u toj proizvodnji u ovom dijelu Europe. Iako se uspješno nose s konkurencijom, već godinama upozoravaju kako je plasman njihovih proizvoda najmanji u Šibensko-kninskoj županiji, iako su njihovi proizvodi jeftiniji od konkurencije, rekao je direktor poduzeća Josip Dičak koji je najavio mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox