Polančec izbačen iz HDZ-a

Predsjedništvo HDZ-a je jednoglasno odlučilo iz stranke izbrisati bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca, priopćeno je iz HDZ-a.

"Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj je sjednici jednoglasno donijelo odluku da se Damir Polančec izbriše iz članstva HDZ-a, a sukladno članku 13. stavak 6 Statuta Hrvatske demokratske zajednice zbog nanošenja štete ugledu Hrvatske demokratske zajednice", stoji u priopćenju HDZ-a.

Predsjedništvo je danas zasjedalo dulje od tri sata, no ni predsjednica stranke Jadranka Kosor ni članovi Predsjedništva nakon sjednice nisu htjeli davati nikakve izjave za medije.

Polančec je u HDZ ušao nakon izborne pobjede 2003.

Nakon što je uhićen u sklopu USKOK-ove istrage o aferi u Podravci, 30. ožujka suspendiran je sa svih stranačkih dužnosti, a prava i obveze člana HDZ-a stavljena su mu u mirovanje.

Polančec je prekjučer svjedočio pred saborskim istražnim povjerenstvom o okolnostima pod kojima je izmijenjen Inin dioničarski ugovor, odnosno o tome kako je MOL stekao dodatna upravljačka prava u Ini.

Ustvrdio je da je o tijeku pregovora redovito izvještavao Predsjedništvo HDZ-a i ministre u vladi te da ništa nije odlučivao bez njihova odobrenja.

Predsjednica HDZ-a i vlade Jadranka Kosor jučer je potvrdila da se prije nekoliko dana srela s Polančecom. (Hina)
 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox