Polančec svjedok i optuženik

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u ponedjeljak će po treći put raspravljati o osnovanosti optužnice u aferi Spice, a bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, optužen u tom slučaju, istovremeno bi na tom sudu trebao svjedočiti u ponovljenom suđenju za korupciju u slučaju "mali maestro".

 

Nakon ročišta, koje bi trebalo početi u 9 sati, optužno vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića odlučiti će o osnovanosti USKOK-ove optužnice kojom se osmorica optuženika tereti da su koprivničku prehrambenu tvrtku Podravku oštetili za najmanje 400 milijuna kuna. Uz Polančeca su optuženi bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković.

Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, tereti ih se za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te protuzakonito posredovanje.

Za ista se kaznena djela u slučaju "mali maestro" ponovno sudi bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću. Suđenje im se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo raniju oslobađajuću presudu i odredio ponovno suđenje pred novim sudskim vijećem.(Hina)

Foto: vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox