Policajcima ograničili potrošnju goriva pa u ophodnju idu pješice

Da se reže na sve strane svima je jasno, a red štednje došao je i na policajce, koji zbog rezanja sredstava za gorivo u ophodnju idu pješice, piše novilist.hr. 

Rezanje proračuna osjetili su i policajci. Policijskim postajama smanjena su sredstva za neke osnovne potrebe kao što je gorivo pa policajci idu u ophodnju pješice. Zbog toga su smanjeni obilasci nekih zabačenijih lokacija, škola i vrtića, a prorijeđene su i noćne patrole. Takvo stanje nije novost u gotovo cijeloj Liburniji, a policajci se mogu vidjeti u samom centru Matulja i Opatije i to bez službenih vozila.

Da su policijskim postajama značajno srezani troškovi goriva govori u prilog i činjenica da je izračunato kako Policijska postaja Opatija na dnevnoj bazi može financijski podnijeti trošak goriva koji odgovara prijeđenoj kilometraži od oko 25 kilometara. Primjerice dogodi li se intervencija u Mošćeničkoj Dragi i odu li policajci autom na zadatak, već su ispunili dnevnu kvotu kretanja autom. Na upit o cijeloj situaciji načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar rekao je: Korištenje operativne tehnike policije stvar je procjene i prosudbe temeljene na učinjenim raščlambama i procjenama potreba s obzirom na objekte, tj. sadržaje u vremenu i prostoru, uvažavajući i trošak kao važnu kategoriju funkcioniranja organizacije i postizanja vrijednog i očekujućeg rezultata.

Da situacija nije kakvom se na prvu čini pojasnila je Jelena Bikić, glasnogovornica MUP-a: Policajcima ne možemo ograničiti broj prijeđenih kilometara u službenim vozilima, no rade se procjene i analize kako bismo sva vozila jednako trošili i po potrebi ih preraspoređivali po policijskim upravama i postajama. Na benzin ćemo i ove godine pokušati potrošiti kao i lani, kazala je Bikić, dodavši da nikome ne mogu strogo odrediti koliko kilometara smije dnevno prijeći. Baš nitko unaprijed ne može znati kakve će biti potrebe policajaca na terenu, kazala je Bikić. (HT)

 

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox