Politika i biznis: Za uzgoj jabuka Popijač dobiva poticaje i trguje s Todorićem

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač bavi se uzgojem jabuka u svom voćnjaku nedaleko Čazme koji se proteže na 10-ak hektara. Za uzgoj jabuka dobiva i 25.000 kuna poticaja godišnje od Ministarstva poljoprivrede, piše Večernji list.

Dugo sam vremena tražio kako ispuniti vrijeme i relaksirati se, a kako volim zemlju, to mi se učinilo dobrim potezom, rekao je Popijač.  Prošle je godine proizvedeno 200 tona jabuka. Prema procjenama na koje se poziva Večernji list, ministar na hektaru jabuka zaradi oko 30.000 eura od čega mu ostaje oko 5 tisuća eura čiste dobiti.

Većinu uroda jabuka i nešto krušaka Popijačevo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo prodaje Todorićevu Agrofructusu. No, obzirom na svoju funkciju, ministar ne misli da je u sukobu interesa je kako kaže Agrokorova hladnjača u Dugom Selu mu je najbliža.  Ministar spornima ne smatra ni poticaje. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo registrirano je još prije desetak godina i stoga poticaji nisu sporni, obrazložio je Popijač. (jk)

 

 

 

Izvor: Večernji list, 14. ožujka 2011.
Foto: Ilustracija

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox