Pomoću "oblaka" povezat će 6000 zaposlenika u regiji

U Poslovnom sustavu Mercator uskoro će moći jednostavno iskoristiti sve prednosti najsuvremenijih tehnologija za suradnju i komunikaciju jer u najvećem slovenskom trgovačkom lancu već je u tijeku sveobuhvatni prelazak na računalstvo u oblaku temeljeno na Microcoftovu paketu Office 365.

U Mercatoru će usluge sustava Office 365, koje se temelje na poznatim i iskušanim poslovnim rješenjima sustava Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online i Microsoft Lync Online, odsada upotrebljavati više od 6000 zaposlenika u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Riječ je o najvećem prelasku na usluge računalstva u oblaku u Sloveniji i dosad jednom od većih u srednjoj i istočnoj Europi.

Smanjenje troškova

Paket usluga Office 365 omogućit će Mercatoru smanjenje troškova pri kupovini i uvođenju vlastite poslužiteljske infrastrukture, kao i pri upravljanju njome te će putem plaćanja na temelju stvarne upotrebe osigurati bolji pregled troškova za informacijske tehnologije. Povećat će i učinkovitost upravljanja troškovima jer Office 365 donosi novi model mjesečnog plaćanja samo za one usluge koje su im uistinu potrebne i koje se koriste. Time se osigurava visoka predvidivost izdataka za informacijske tehnologije i mogućnost redovite troškovne prilagodbe, kao i brze promjene u potrebama i željama zaposlenika. Microsoftom ugovorom o razini usluga (SLA) osigurava 99,9-postotnu vremensku raspoloživost usluga i njihovo stalno unaprjeđivanje.

Projekt prelaska na Office 365 izvode stručnjaci jedinice Microsoft Consulting Services u suradnji s partnerskom tvrtkom S&T Slovenija, jednim od vodećih davatelja cjelovitih rješenja informacijskih tehnologija na slovenskom tržištu. (PS/JK) 

 

Foto: Biljana Weber,slovenski Microsoft, Melita Kolbezen, Mercator i Robert Trnovec, S&T Slovenija ( s desne strane nalijevo)

 

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox