Pomorcima ipak vraćen beneficirani radni staž

Nakon nagađanja i uglavnom negativnih predviđanja o beneficiranom radnom stažu za pomorce, premijerka Jadranka Kosor jučer je u emisiji Hrvatskog radija „Pomorska večer“, potvrdila da se pomorcima nakon više od dvadeset godina beneficirani staž ipak vraća, piše novilist.hr.

 

Premda je sve upućivalo na to da će proći Popijačev plan da se onemogući beneficirani staž za pomorce jer se navodno kosi s Vladinim planom gospodarskog oporavka, Kosorova je ipak obećala amandman koji će to omogućiti, a između ostaloga bit će predloženo i da pomorci u punu mirovinu idu s navršenih šezdeset godina života i petnaest godina staža na brodu, piše novilist.hr.

Pomorstvo je težak posao i pomorački kruh doista ima sedam kora – rekla je u svojoj maniri naša premijerka te dodala da treba uvažiti okolnosti u kojima pomorci rade i iskazati im poštovanje. Kosorova vjeruje da će ovaj prijedlog proći u Saboru.

Osim navedenih beneficija, pomorcima bi se na svakih 12 mjeseci staža obračunavala dodatna tri, a to znači da bi glavni zahtjevi pomoraca u mirovinskoj reformi bili ispunjeni. (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox