Pomozite Danijelu

Njegovo je ime Danijel Subanović. Rođen je 29. 4. 1983. u Novskoj. Boluje od Epidermolysis Bullosa, rijetke kožne bolesti. Njegova koža je izuzetno osjetljiva, pa svaki, čak i najnježniji dodir izaziva pojavu mjehura, sličnih opeklinama i zbog toga je veći njegovog tijela stalno u ranama i zavojima.

U dvorište njihove kuće 1991. godine pala je granata i ubila njegovu majku. Nakon toga Danijel je smješten u bolnicu na Šalati, brat mu je studirao u Zagrebu, dok mu je otac  radio po cijele dane. Nakon bolnice na Šalati smješten u Talaso-terapiju u Crikvenici. Međutim, to je bolnica za djecu s problemima s dišnim putovima, pa se nakon 9 mjeseci morao ponovno vratiti u Novsku. Zbog specifičnosti brige o takvom bolesniku smješten je u dom u Kraljevici, gdje je završio  dva razreda osnovne škole uz četiri prije završena koja mu je organizirala pokojna majka. Dom u Kraljevici je dom za djecu s mentalnim oštećenjima, tamo je mogao razgovarati i družiti se ponajviše s odgojiteljima i sa profesorima. Za vrijeme boravka u Kraljevici, brat mu je poginuo u prometnoj nesreći. Nakon Kraljevice dobiva smještaj u Centru za odgoj i obrazovanje za djecu s invaliditetom Dubrava u čemu mu pomaže udruga oboljelih od bulozne epidermolize

U prvoj godini boravka u Centru dovršio je osnovnoškolsko obrazovanje te 1998. redovno upisao prvi razred srednje škole. 2005. godine  u 6. mjesecu završava školu za grafičkog tehničara pripreme, a s time završava i subvencionirano stanovanje i školovanje u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava. 2005. godine,  pred kraj ljeta, otac mu obolijeva od karcinoma pluća te je par mjeseci kasnije nažalost, preminuo. Danijel je ostao potpuno sam.

U samostalni, samački život je krenuo dalje s velikom tugom i žaljenjem za pokojnim ocem. 2006. godine počinje živjeti mladim bračni parom odnosno dugogodišnjim prijateljima, koji mu pomažu u svakodnevnom životu. Nažalost  2008. godine obolijeva od karcinoma te su mu liječnici morali amputirati desnu šaku. Uz puno borbe i volje za životom, prilagodio se novonastaloj situaciji. Nažalost, karcinom se vratio 2010. godine, te su mu liječnici morali amputirati i dio desne podlaktice. Nastavlja s borbom za život...  Od 2011.godine  pa do danas  živio je relativno normalno i zdravo uz pomoć prijatelja, odnosno druge obitelji (ako tako možemo nazvati život bez obje šake, svakodnevne bolove i previjanja.

Nažalost, Danijelu se ponovno vratio karcinom. Zbog velikih troškova lijekova i ostalih medicinskih potreba, njegova mirovina od pokojnih roditelja nije mu dovoljna za život.

Ovim putem molimo sve ljude dobre volje da u ovim blagdanskim danima uljepšaju ionako težak životni put Danijelu te mu pomognu materijalno ili novčano kako bi što lakše mogao podnijeti i izaći na kraj sa ne malim i laganim životnim izazovima. 

Ovim putem Vas molimo za skromnu donaciju na Danijelov žiro-račun:
Danijel Subanović, Zagrebačka banka, broj žiro računa: 2360000-3112916704.
Isto tako ako želite pomoći na neki drugi način možete se javiti udruzi mladi za mlade putem maila udruga.mzm@gmail.com

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox