Ponovno rate broj nezaposlenih u Španjolskoj

Nezaposlenost u Španjolskoj porasla je u kolovozu nakon što je četiri uzastopna mjeseca padala, pokazali su objavljeni podaci ministarstva rada i socijalne skrbi.

Broj registriranih nezaposlenih povećan je u kolovozu za 38.179 u odnosu na prethodni mjesec, što predstavlja stopu rasta od 0,83 posto. U srpnju njihov se broj smanjio za 27.814, odnosno za 0,6 posto.

U ministarstvu rada ipak napominju da je kolovoški rast broja nezaposlenih najslabiji od 2006., te da je ispod dugoročnog prosjeka. Ukupno je u Španjolskoj na kraju prošlog mjeseca registrirano bilo 4,63 milijuna nezaposlenih. Zemlja ima najvišu stopu nezaposlenosti u Europskoj uniji.

U odnosu na prošlogodišnji kolovoz broj nezaposlenih povećan je za 494.707 odnosno za 11,98 posto. U poljoprivrednom je sektoru registrirana nezaposlenost pala u kolovozu za 0,81 posto u odnosu na prethodni mjesec dok je u industriji porasla za 1,3 posto. U istom je promatranom razdoblju povećan i broj nezaposlenih u građevinarstvu i uslužnom sektoru. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox