Popisivačica s Viškova vraćena na posao

Primorsko-goranski župan i predsjednik Županijskoga popisnog povjerenstva Zlatko Komadina izvijestio je danas kako je to povjerenstvo odlučilo da se popisivačici s Viškova ukine suspenzija te da se vrati na posao. Procijenjeno je da je popisivačica nenamjerno pogriješila upisavši u jednom slučaju u rubriku o vjeri "grkokatolik" umjesto "pravoslavac".

 

Županijsko popisno povjerenstvo prihvatilo je takav prijedlog popisnog centra Viškova te će ga proslijediti državnome Zavodu za statistiku. Komadina je ocijenio kako je normalno da se pojavi pogreška u tako opsežnom poslu u kojemu 1200 popisivača i kontrolora mora popisati 305.000 ljudi u Primorsko-goranskoj županiji.

Komentirajući izjave čelnika regionalnoga SDSS-a po kojima se pripadnici srpske manjine županu nisu niti javljali za pomoć jer mu ne vjeruju, Komadina je rekao da mu je važno što misli većina građana, što je, kako je dodao, dokazano njegovim izbornim rezultatom. Naravno da se ne može imati povjerenje svih građana, rekao je, ističući da on kao socijaldemokrat ne dijeli ljude po nacionalnosti, nego po tome jesu li sposobni ili nesposobni, dobri ili loši. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox