Poreč kao centar stvaranja najnovijih trendova i rješenja u turizmu – počinje Promohotel 2024

Gotovo jubilarno, 39. izdanje Promohotela i ove će godine napuniti porečku dvoranu Žatika gdje će više od 150 izlagača predstaviti više od 500 brendova.


Vodeća hrvatska turistička regija ugostit će stručnjake iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, koji će od 28. veljače do 2. ožujka iznijeti svoja iskustva, te prikazati najnovije trendove i tehnologiju vezanu uz proizvodnju hrane, pića i opreme za turizam. Kao županija na prvom mjestu po broju dolazaka i noćenja u Hrvatskoj, Istra postavlja nadstandard kad je riječ o uslužnim djelatnostima te je logična destinacija za sve koji žele uvid u takav način rada i pristup gostu, ističu organizatori.

Promohotel nije samo mjesto gdje se otkrivaju najnoviji trendovi i tehnologije; to je platforma koja omogućava stvaranje snažnih poslovnih veza, razmjenu znanja i ideja među stručnjacima te pruža priliku za istraživanje novih tržišnih mogućnosti. Naš cilj je približiti svjetske inovacije i prakse koje će obogatiti poslovne strategije i unaprijediti poslovanje, bilo obiteljskih iznajmljivača, bilo velikih hotelskih lanaca, pojašnjava direktorica sajma Ivana Štiković.

Sajam se i ove godine održava uz podršku Grada Poreča – Parenzo.

Promohotel je sada već tradicionalno, svojevrsna najava sezone u našem gradu, jer već svi znamo da nam označuje kraj zime i početak priprema za novu turističku sezonu.  Kao međunarodni sajam, s gotovo 40 izdanja, utkao je put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati velike međunarodne sajmove i manifestacije, izjavio je gradonačelnik Loris Peršurić i zahvalio organizatorima što se svake godine trude svim zainteresiranim turističkim djelatnicima omogućiti pristup brojnim novitetima i brendovima u Poreču te iznova učiniti sajam zanimljivim i privlačnim širokoj publici.

Ove se godine očekuje više od šest tisuća posjetitelja koji će moći dobiti uvid u inovativne ugostiteljske tehnologije, najnoviju hotelsku opremu i kozmetiku, gastronomske specijalitete, ali i izravno razmijeniti iskustva kroz radionice i panel diskusije. Kroz više od 20 predavanja, prezentacija i panel rasprava unutar Education Pointa bit će predstavljeni aktualni i korisni alati za unapređenje poslovanja, od digitalnog marketinga, korištenja umjetne inteligencije u turizmu, preko zapošljavanja osoba s invaliditetom, pa do Istre kao destinacije za vjenčanja i evente. Tema od velikog interesa već je sada utjecaj zakonskih regulativa DAC7 i DSA na iznajmljivače, odnosno iskustvo iznajmljivača o profitabilnosti rada s posredničkim platformama.

Ulaz na sajam i više od 20 edukativnih predavanja, prezentacija i panel rasprava je besplatan, uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr. Edukativni program se održava u suradnji s Regionalnom privrednom komorom Zapadnobačkog upravnog okruga, HGK Županijskom komorom Pula, Društvom za istraživanje i potporu, Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč i drugima.

S izložbenim prostorom na čak pet tisuća četvornih metara, Promohotel 2024. svečano se otvara u srijedu, 28. veljače u 12 sati te će tog dana biti otvoren za posjetitelje do 19 sati. U četvrtak i petak radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati, a subotom od 10 do 17 sati.

Sajam i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč – Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora - ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Udruženje obrtnika Poreč. Sve dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici Promohotela https://www.promohotel.hr/ .  PS/SM

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox