Portal propisi.hr nakon 14 godina, pod novom upravom

Osnivač portala www.propisi.hr je Business Media Group - medijska grupacija koja okuplja dvije tvrtke: Centar za management i savjetovanje d.o.o. te Centar za računovodstvo i financije d.o.o. Obje tvrtke su započele s radom 2002 godine, te su do sada pokrenuli znatan broj projekata kojima je za cilj medijski pokriti širok spektar potreba hrvatskih poduzetnika od kojih ističemo mjesečnik Računovodstvo i porezi u praksi u dvostrukom izdanju, tiskanom i internetskom, časopis Udruga.hr, portal Poslovni savjetnik. Časopisi su od samih početaka do danas značajna podrška velikom broju poduzetnika u  praktičnoj primjeni poreznih, računovodstvenih i svih drugih propisa bitnih za nesmetano odvijanje poslovanja poduzetnika i udruga..

Portal Propisi.hr pokrenut je 2007. godine. Osnovna ideja otvaranja ovog portala je omogućiti svim poslovnim subjektima brzu i kvalitetnu informaciju o aktualnim propisima, na jednostavnom i brzom administrativnom sučelju. Od prvog dana rada do danas savjetnici portala neumorno prate i u pročišćenoj verziji korisnicima portala stavljaju na raspolaganje sve aktualne propise objavljene u Narodnim novinama i znatan broj aktualnih propisa Jedinica lokalne i područne samouprave.

Od 15. siječnja 2021. godine administrativno upravljanje portalom Propisi.hr preuzima društvo CONSOLID koje je osnovano upravo za potrebe upravljanja ovim portalom. Društvo CONSOLID nastavlja s upravljanjem portalom pod istim poslovnim principima koji su postavljeni od strane osnivača.

Glavni razlog prijenosa upravljanja na novu upravu je potreba za koncentriranjem ideja i njihovo pretvaranje u izvedbeni projekt koji bi najkasnije do sredine 2022. godine trebao rezultirati izradom modernijeg portala. Naime, platforma na kojoj je obavljeno programiranje koje omogućuje rad portala, iako je bila standard u 2007. godini, nije više u stanju pratiti razvoj novih alata i novih prijetnji u virtualnom okruženju, te samo održavanje ne može više osigurati neometan rad portala u zahtijevanoj kvaliteti. Stoga se nova uprava obvezla prema osnivaču poduzeti slijedeće korake:

1.   Osigurati sve podatke bitne za objavu na portalu Propisi.hr

2.   Održati u skladu s tehnološkim kapacitetima neometan rad portala, te u slučaju pojave smetnji u radu pronaći najbolji alternativni način pružanja usluga korisnicima.

3.   Tijekom prve polovice 2021. godine sastaviti plan razvoja portala koji će osigurati istu ili povećati kvalitetu pružanja portala koji su i do sada korisnicima bili na raspolaganju.

Dodatno CONSOLID tijekom 2021. godine raditi će na razvoju dodatnih usluga koje će pružati svojim korisnicima kako bi olakšali uočavanje bitnih razlika u izmijenjenim odredbama Zakona i Pravilnika. Naime, portal Propisi.hr poznat je po dodatnom trudu uloženom u grafičku obradu propisa u smislu obilježavanja izmijenjenih odredbi podebljanim slovima. CONSOLID nastavit će sa takvim načinom grafičke obrade, a istovremeno kao dodatnu ponudu predstavlja i novi način grafičke obrade koju će u prvim mjesecima rada predstaviti na desetak najčitanijih propisa. Nov način obrade predstavit ćemo u ponudi za pretplatu za 2021. godinu, te na adekvatnan način na samom portalu vjerojatno već u drugoj poslovici siječnja, a najkasnije početkom veljače.

(ps/sm)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox