Poticaji tekstilne industrije: 1100 kuna za nekorištenje bolovanja

Na našem Facebook profilu rodila se konstruktivna rasprava o tome kako motivirati svoje zaposlenike. Pa je glavni zaključak bio – platiti ih dovoljno. Tekstilna kompanija Estare Culto, bivši Heruc, povodi se za sličnim pravilom, piše jutarnji.hr.

 

Ova tvrtka svoje zaposlenike nagrađuje za nekorištenje bolovanja. Kod njih se, prema riječima vlasnika Nikole Mikića, naročito nagrađuje prisutnost radnika na poslu. I pazite sad: zaposlenici se nagrađuju svaki mjesec i to u iznosima od 200 do 1100 kuna, ovisno o stupnju obrazovanja i radnom mjestu.
Ako radnik pak zbog bolovanja ili neopravdanog razloga izostane s posla jedan dan, ostaje bez četvrtine iznosa, dva dana bez polovice stimulacije, a tri ili više dana ostavit će ga bez stimulacije.

Na sve to, Estare Culto svoje zaposlenike nagrađuje i za dobre rezultate i to prosječno s 400 kuna po radniku mjesečno. Ovaj plan, ne čudi nas, daje rezultate jer se mjesečna plaća ovih radnika može povećati i za 1500 kuna. Iz kompanije tvrde da se u zadnje dvije godine ovim putem stopa bolovanja svela na pet posto, za razliku od dotadašnjih 20 posto. Prosječna plaća u toj tvrtki, piše jutarnji.hr, tako iznosi 3700 kuna, što je 1000 kuna više od prosječne plaće u tekstilnoj industriji.

No, ako ste se zabrinuli za zdravlje ovih zaposlenika koji bi u želji da dobiju više novca bolesni dolazili na posao i tako ugrožavali svoje stanje, ne brinite. Ove stimulacije su usmjerene protiv lažnih bolovanja, dok su ona stvarna omogućena kao i uvijek dosad. (MJ)

Izvor: www.jutarnji.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox