Potpuno novi Volvo XC90: dvije svjetske premijere u jednom od najsigurnijih automobila na svijetu

Potpuno novi XC90 – koji će javnosti biti otkriven u kolovozu ove godine – ponudit će najkompletniji i tehnološki najnapredniji standardni paket sigurnosti kojeg je do sada vidjela automobilska industrija. Nove će tehnologije pogurati Volvo prema ispunjenju vlastite vizije prema kojoj Volvo planira proizvesti automobil do 2020. godine u kojemu nitko neće poginuti ili ozbiljno nastradati.Standardni paket sigurnosti na ovom SUV vozilu s pogonom na sve kotače i sedam premium sjedala uključuje dva svjetska noviteta: zaštitu od izlijetanja s ceste i automatsko kočenje za situacije u vožnji na raskršćima. Ove inovacije bit će dio sigurnosnog paketa koji će učiniti Volvo XC90 najsigurnijim automobilom proizvedenim do sada.

“Kada govorimo o sigurnosti, naša je polazišna točka ista kao i prije 87 godina, a to su situacije u stvarnom životu,” ističe Dr Peter Mertens, stariji dopredsjednik odjela za istraživanje i razvoj pri Volvo Car grupaciji. “Pomno proučavamo podatke. Pažljivo vršimo izračune. I stvaramo inovacije. Rezultat svega je najsigurniji automobil do sada proizveden.”

XC90

•           Prvo na svijetu automatsko kočenje kod skretanja prema nadolazećem vozilu

•           Prvo rješenje za situacije izlijetanja s ceste

•           Najnapredniji standardni paket sigurnosti na tržištu

•           Automatsko praćenje automobila ispred u sporim gradskim kolonama

•           Pet puta izdržljiviji ultra snažni boron čelik u usporedbi s prvom generacijom Volva 

Svjetska premijera broj 1: zaštita od izlijetanja s ceste

Izlijetanje s ceste uobičajeni je tip prometne nezgode s različitim uzrocima kao što su nepažnja vozača, njegov umor ili loši vremenski uvjeti vožnje. Polovica svih smrtnih slučajeva u prometu u Sjedinjenim Američkim Državama otpada na izlijetanje s ceste, dok u Švedskoj jedna trećina ovakvih nesreća završava fatalno ili uz ozbiljne ozljede vozača i putnika.

Volvo je duboko zabrinut ovom statistikom. Iako trenutno ne postoje propisani testovi koji bi mogli ispitati sposobnost vozila da se uhvati u koštac s izlijetanjima s ceste, Volvo je odlučio razviti tehnologiju koja će zaštititi putnike u automobilu u takvim situacijama.

“Posvetiti se sigurnosti ne znači proći test ili osvojiti visoke ocjene,” napominje prof. Lotta Jakobsson, starija specijalistica za tehničku sigurnost pri sigurnosnom centru Volva. “To znači otkriti zašto i kako se nesreće i ozljede događaju te izumiti tehnologije koje će ih uspješno sprečavati. Mi pokazujemo put, a ostali nas proizvođači u auto industriji u tome slijede.”

Volvo je razvio tehnologiju sigurnog pozicioniranja kako bi savladao navedene situacije.

Tehnologija sigurnog pozicioniranja znači to da u situaciji izlijetanja s ceste potpuno novi Volvo XC90 otkriva što se u stvari događa te zateže sigurnosne pojaseve na prednjim sjedalima kako bi zadržao putnike u njihovim sigurnim položajima. Pojasevi se čvrsto zatežu dok god je automobil u pokretu.

Kako bi se zaštitile ozljede kralježnice, dolazi do apsorpcije energije između sjedala i okvira za sjedala s jastučičima tako što dolazi do upijanja vertikalnih sila koje mogu nastati kada automobil dotakne tvrdu podlogu izvan ceste. Ovo rješenje može smanjiti vertikalnu silu za jednu trećinu što ublažava pritisak i potencijalne ozljede na kralježnicu, a koje su česte u ovim slučajevima i nisu nimalo bezopasne.

Svjetska premijera broj 2: automatsko kočenje na križanjima

Volvo XC90 je prvi na svijetu automobil s tehnologijom automatskog kočenja koja djeluje u situacijama na raskrsnicama kada automobil izleti pred nailazeće vozilo. To se često događa na prometnim gradskim raskrižjima kao i na autoputevima gdje su ograničenja brzine viša. Potpuno novi Volvo XC90 otkriva potencijalni sudar i automatski koči kako bi izbjegao sraz ili ublažio posljedice nesreće.

“Ove dvije svjetske premijere dodatni su primjer kako tehnologije Volva pokrivaju najvažnije situacije u stvarnom prometu. Takav nas pristup približava ispunjenju naše vizije da do 2020. godine proizvedemo automobil u kojemu nitko neće poginuti ili biti ozbiljno ozlijeđen,” ističe prof. Lotta Jakobsson. (PS/Z.R.)


Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 


 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox