Povratak Dražena Budiše

U HSLS se već dugo zaziva  guverner HNB-a, no umjesto njega dogodio se povratak djeteta Hrvatskog proljeća. Nekadašnji predsjednik HSLS-a, Dražen Budiša, potvrdio je na HRT-u da se vraća u aktivnu politiku. Natjecat će se na predstojećim izborima, no ne kao nositelj liste, piše jutarnji.hr.

Izbori će biti najesen, nikako prije ljeta kada očekujemo dobru turističku sezonu. Za promjenu izbornog modela je kasno, ali ovaj model se mora mijenjati jer daje ovlasti stranačkom čelništvu, a ne građanima - prenosi jutarnji.hr, Budišino nezadovoljstvo postojećim izbornim modelom u Hrvatskoj.

Policijska pratnja

Sjedio sam tada u Račanovoj vladi kao koalicijski partner, a pratili su me zbog Gotovine. Prvi put govorim o tome kako su me pratili prema zahtjevu britanskog ministra Denisa MacShanea i haaške tužiteljice Carle del Ponte - po prvi puta govorio je Budiša o policijskoj pratnji u emisiji Lica nacije na HRT-u. Kako prenosi jutarnji.hr, nekadašnji predsjednik HSLS-a smatra da će presude za hrvatske generale u Haagu biti oslobađajuće.(mš)

 

 

 

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izvor: www.jutarnji.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox