Pozor: Uvid u popis birača do 19. studenog

Zagrebački Gradski ured za opću upravu je izvijestio građane da mogu pregledati svoj upis u popis birača, tražiti njegovu dopunu ili ispravak, a svoje zahtjeve mogu podnositi do 19. studenog.

Birači koji će se na dan izbora zateći izvan Zagreba mogu se privremeno upisati u popis birača u gradu ili općini gdje će se na dan izbora zateći, a privremeni upis u popis birača izvan mjesta prebivališta obavlja se na temelju potvrde o upisu u popis birača. Birači bez prebivališta u Hrvatskoj koji borave ili će se na dan izbora zateći u Gradu Zagrebu mogu podnijeti zahtjev za prethodnu registraciju.

Zahtjev za upis, dopunu ili ispravak popisa birača, izdavanje potvrde o upisu u popis birača ili prethodnu registraciju podnosi se radnim danom od 8,30 do 16,30, a u subotu 5. 12. i 19. studenog od 9 do 13 sati u Odsjeku za vođenje popisa birača Grada Zagreba na Trgu Francuske Republike 15 (zgrada područnog ureda Črnomerec) te u sjedištu Gradskog ureda, na adresi Trg Stjepana Radića 1 (soba 207). Građani pritom trebaju predočiti važeću ispravu o identitetu.

Pregled popisa birača može se izvršiti i putem web stanice Grada Zagreba www.zagreb.hr. kao i putem web stranice Ministarstva uprave www.uprava.hr, a korisnicima T-Mobile i Vipnet mreže omogućeno je da putem SMS poruke provjere mjesto upisa u popis birača i biračko mjesto, na način da matični broj građana upišu u PORUKU, te da istu proslijede na broj 54 54. (Hina/jk) 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox