Predstavljen "Google novčanik"

Kompanije MasterCard, Google, Citi, First Data i Sprint demonstrirale su jučer aplikaciju "Google novčanik" na događaju u New Yorku. Ova aplikacija dat će mobitelu funkciju novčanika, a svi korisnici na ovaj će način moći brže i jednostavnije kupovati.

 

Google novčanik je trenutno u fazi testiranja i trebao bi biti dostupan za komercijalnu upotrebu na području Sjedinjenih Američkih Država na ljeto.

MasterCard je uz PayPass tehnologiju predvodnik u mobilnom plaćanju i mi smo ponosni da smo u srcu Google novčanika - rekao je Ed McLaughlin, glavni službenik za razvijanje načina plaćanja u kompaniji MasterCard.

Postupak za korištenje instalirane aplikacije je jednostavan - dovoljno je ukucati broj računa, vrstu kartice i relevantne osobne informacije. Google će potom te podatke provjeriti. Komercijalna verzija podržavat će dvije vrste platnih rješenja: MasterCard uz PayPass tehnologiju te virtualnu Google prepaid karticu. Google novčanik koristi NFC tehnologiju (near field communication) kako bi tansakcije bile sigurne, brze i jednostavne, a za obavljanje transakcije bit će dovoljno pokrenuti aplikaciju i dotaknuti telefonom odgovarajući POS terminal ("tap and go") koji podržava PayPass tehnologiju. Google Novčanik je prilagođen za upotrebu u brzorastućoj MasterCard PayPass mreži trgovaca. Upravo iz tog razloga Google novčanik će odmah pri lansiranju biti prihvaćen na čak više od 124.000 prodajnih mjesta u SAD-u i na više od 311.000 prodajnih mjesta na globalnoj razini. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox