Predstavljena kampanja Razmisli – Kad piješ, ne vozi

Foto: Poslovni savjetnik

U sklopu projekta Razmisli, prve kampanje o odgovornom konzumiranju alkohola, Zagrebačka pivovara predstavila je u prostorijama MUP–a ovogodišnju kampanju o odgovornoj konzumaciji alkohola.

Ovogodišnji projekt, uz to što je okupio mnogobrojne stručnjake, prvi put u partnerstvu s MUP-om i zaposlenicima Zagrebačke pivovare najavljuje pojačane kontrole vozača s ciljem educiranja i poticanja javnosti na odgovorno ponašanje u prometu. O ciljevima i aktivnostima kampanje o odgovornom konzumiranju govorili su: Josip Mataija, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare. Nova kampanja Zagrebačke pivovare predstavljena je i televizijskim spotom u režiji poznatog redatelja Dalibora Matanića koji će se prikazivati na nacionalnim TV kanalima. 

U sklopu kampanje pokrenuto je i istraživanje tržišta o navikama konzumacije alkohola među aktivnim vozačima kako bi se doznalo kako se javnost ponaša prilikom vožnje i konzumacije alkohola. Istraživanje je provedeno u suradnji s agencijom Hendal i ove je godine potaknulo Zagrebačku pivovaru da, kao lider na domaćem pivarskom tržištu, upozori na sve veću zastupljenost neodgovornog konzumiranja alkohola nizom aktivnosti koje, osim lansiranja prigodnog TV spota,  uključuju i poseban projekt s MUP-om u jedanaest hrvatskih gradova.

Provođenjem pojačanih kontrola vozača s dodatnim dvočlanim ekipama Razmisli Zagrebačka pivovara napravila je važan korak u borbi protiv konzumacije alkohola u prometu uključivanjem vlastitih zaposlenika i promotora. Tako će u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Našicama, Osijeku, Požegi, Splitu, Koprivnici i Varaždinu zaposlenici Zagrebačke pivovare i promotori prvi put zajedno s redovitim MUP-ovim cestovnim kontrolama educirati vozače prigodnim brošurama kako bi dodatno upozorili na neprihvatljivost konzumacije alkohola za vrijeme vožnje, čak i u malim količinama.

Osim snimanja TV spota i partnerstva s MUP-om, u prosincu će se službeno predstaviti rezultati istraživanja o navikama pijenja alkohola među aktivnim vozačima. Tako će na okruglom stolu nezavisni stručnjaci iz različitih područja komentirati rezultate s ciljem educiranja i stvaranja svijesti javnosti o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola. (PS/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox